fbpx
Installatiefouten

Pijp op, wat nu?

De inzender van deze fout kwam ter plekke voor een melding van waterlekkage en trof dit aan. Voorheen altijd in onderhoud geweest bij een gerenommeerd installatiebedrijf.

Te zien is een aluminium dikwandig rookgasafvoer waar HWA pvc 80 gebruikt is, voorts dichtgeplakt met aluminium tape dat totaal niet hecht. De bewoners hebben heel veel geluk gehad, er was zelfs al rookgaslekkage!

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

7 reacties op “Pijp op, wat nu?

 1. Harry schreef:

  Ecomline met 2 meet nippels, die kom je niet vaak tegen…. :-p

 2. J.C. BARENDREGT schreef:

  De grootste fout is gemaakt Door de overheid in het verleden .
  vroeger moest de installateur bij het gasbedrijf de installaties laten keuren Door een gasinspecteur, als alles goed was gemaakt werd e gasmeter geplaatst ( bij nieuwbouw en bestaande bouw)
  De overheid had dit nooit moeten doen(men ging er vanuit dat de installateur verantwoordelijk was *(dat klopt bij gerenomeerde installateurs)
  dit geld voor nieuwbouw.
  Maar helaas is de werkelijk anders bij de beunhazen die onderhoud plegen en onvakkundige
  adviezen geven aan mensen die goedkoop???? geholpen willen worden en de voorschriften niet kennen. Ik heb dit zelf ondervonden bij buren van mij in een flat van 4 verdiepingen.
  IK BEN DE UITVINDER VAN DE DRUKBALANS DAKDOORVOER EN DIKWANDIG AFVOER MARTIAAL. WERKTE BIJ DE FIRMA BURGERHOUT IN ASSEN MOEST HELAAS STOPPEN MET WERKEN IN 1996. Graag vakkundig commentaar!

 3. Marcel schreef:

  Voor het rendement meting moet je de temp van de aangezogen lucht meten daarom die meet punt. (met gesloten kap)

 4. willem schreef:

  Diegene die hiervoor verantwoordelijk is, moet onmiddellijk worden aangeklaagd. Er zijn nu eenmaal regels. Ondeskundigheid kan worden aangepakt. Voor de rechter dit persoon. Even verantwoording afleggen.

  • Erwin ter Veld schreef:

   het probleem is dat er geen regels zijn, alleen wat richtlijnen en normen in Nederland.
   Overigens is alleen het bouwbesluit een wettelijke regel maar ik weet zo niet wat daar over een rga voor gasketel staat..

   • arjen zijlstra schreef:

    Bouwbesluit verwijst o.m naar fabrikantvoorschriften en die verbieden materiaalmix, borgen afschot en verwijzen naar beugelvoorschriften. Kraakhelder die regels dus maar je moet ze wel willen/kunnen zien. Foute RGA is dus eigenlijk gewoon bij wet verboden er wordt alleen niet op gecontroleerd en gehandhaafd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.