fbpx
Installatiefouten

Radiator wegbezuinigd

Wat als die extra radiator op het toilet er niet kan of mag komen, maar je er toch warmpjes bij wil zitten op de kleinste kamer?  Hier lust men de cv-leiding wat langs de muur; het trucje dat ook vaak toegepast wordt in de badkamer om vloerverwarming uit te sparen, echter nu alleen vol in het zicht. Afstandhoudende klosjes, radiatorkraan, en klaar. Fraai en stevig is het allerminst, effectief waarschijnlijk wel.

7 reacties op “Radiator wegbezuinigd

 1. noël schreef:

  … Inventief, leuk buigwerkje, maar ik denk dat zo’n “postzegel” van een toiletradiatortje van pak ‘m beet 40 euro toch goedkoper was geweest….

 2. Marcel schreef:

  Stroming technisch klopt er het een en ander niet. waardoor het rendement van die spiraal slecht is. Of hij moet goed ingeregeld zijn dan is er nog enig kans van slagen dat hij iets van warmte afgeeft.

 3. Eric P. schreef:

  Een fraai staaltje buigwerk en de werking en doorstroming van deze buis zal m.i. ook prima functioneren. . Een krap budget is hier waarschijnlijk leidend geweest. Het kan uiteraard ook beter en veel mooier. Creatief is het wel.

 4. Ruud Verbraak schreef:

  Bij een ruimtetemperatuur van 18°C en een gemiddelde watertemperatuur van 60°C zal deze buis in lucht ongeveer 25W per meter afgeven. Met een snelle blik kan je zien dat er nog geen 4 meter buis verbruikt is, dus heel veel moeite om nog geen 100W verwarmingsvermogen te krijgen. Er warmpjes bijzitten of vloerverwarming sparen is dus een illusie.
  Gek genoeg vind ik het er nu nog wel acceptabel uitzien, hoewel het ontbreken van een ontluchtingsvoorziening een duidelijke indicatie is dat dit amateuristisch werk is. Ik zou best nog wel een foto willen zien als dit een jaar oud is en er tegenaan gestoten is of als handgreep gebruikt is om wat gemakkelijker van de pot af te komen.

 5. Fri schreef:

  Ik heb , ondanks dat ik het een creatieve oplossing vind, het idee dat de thermostaatkraan in de retour zit op deze manier.

 6. Sjaak schreef:

  Ook even n opmerking over de draairichting van de deur.
  Volgens mij mag de deur niet de toiletruimte indraaien. Als de gebruiker onwel wordt op het toilet krijgen ze de deur never nooit niet open, met alle mogelijk vervelende gevolgen van dien.

 7. jan koerts schreef:

  Ik zou er helemaal niks maken .
  Des te sneller komt het toilet vrij.
  En hygienischer is het dan ook nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.