fbpx
Installatiefouten

Rookgasafvoer in PVC

Een rookgasafvoer uitgevoerd in PVC.

 

Prima voor een regenpijp, maar voor de giftige en dodelijke rookgassen is een uitvoering in een meer duurzaam en veilig materiaal aan te raden. Sterker nog: dat is voorgeschreven, en ze zijn gewoon beschikbaar. Maar zoals zo vaak blijkt in deze rubriek: tussen voorschriften, kennis hiervan bij opdrachtgever/’installateur’/gebouweigenaar/VVE etc, uitvoeringsvaardigheden en controle hierop, zitten soms de nodige hiaten. En dan laten we hier gemakshalve de niet zichtbare beugels buiten beschouwing.

5 reacties op “Rookgasafvoer in PVC

 1. krezieherrie schreef:

  Volgens mij is dat de ltv in pvc, rg net uit de geven in aluminium.

 2. Joy schreef:

  De afgebeelde pvc pijp is gebruikt voor de ltv. De afvoer is volgens de normen met aluminium uitgevoerd. Wel is de plaats van de ltv onhandig uitgevoerd. Ik denk dat dit is gedaan om er voor te zorgen dat de rookgassen niet weer opgezogen worden door de ltv. En een beugeltje had inderdaad wel gemogen ja.

 3. Nic schreef:

  Waarom denken jullie dat het de ltv is die in pvc is uitgevoerd? onlangs zelf nog een ketel vervangen in een complex. Alle gevel uitmondingen hebben de bovenste doorvoer als ltv en de onderste als rookgas.

 4. Duko schreef:

  Mag je pvc wel gebruiken voor ltv?
  Moet toch ook in pp?
  Wat zijn hier de regels voor?
  Alvast bedankt groet Duko

 5. Andre schreef:

  Zie installatievoorschrift

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.