fbpx
Installatiefouten

Rookgasafvoer wordt gatenkaas

Dit toestel, veertien jaar geleden geplaatst, werd toen al op de bestaande aluminium rookgasafvoer aangesloten. Dat mag niet: vervang met een toestel áltijd de rookgasafvoer mee. Een kraakheldere vuistregel voor iedereen die met een ketelvervanging te maken krijgt. Toch houdt het foutencircus hier niet op. Omdat het toestel telkens afsloeg, heeft de installateur de luchttoevoer verplaatst. Dat de oude rookgasafvoer (uit 1974) gaatjes bevatte en dus rookgassen recirculeerde, is zelfs aan de onderhoudsmonteur voorbij gaan. Die heeft ten onrechte netjes zijn stickers geplakt, totdat er gelukkig iemand langskwam mét verstand van zaken. Deze gevaarlijke situatie is dus aangepakt.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

1 reactie op “Rookgasafvoer wordt gatenkaas

  1. i.rees schreef:

    11 jaar geleden heeft een corporatie in Groningen een installatiebedrijf opdracht gegeven in een appartementencomplex de door de corporatie uitgekozen en bestelde hr-ketel op de schachtwand te hangen. De ketel bleek niet geïsoleerd en een te zware, niet instelbare pomp te hebben. Volgens de installateur was de ketel niet geschikt voor appartementen. ( Een restpartij die opgekocht is door een tussenhandelaar?) Gevolg van de foute ketel op de foute wand was meteen duidelijk : klankkast-effect en door resonantie versterkt laag frequent geluid in de woningen en in het gebouw. Kortom, een gebrek aan de woning. Ondanks allerlei klachten, inspecties (Huurcommissie), adviezen en drie onderzoeken, heeft de corporatie nu pas bereidheid getoond de fout te willen herstellen. Bewoners willen een onverdachte, geluidsarme , energiezuinige ketel. De corporatie wil alleen de oude, lawaaiige ketel verplaatsen naar een stenen wand en weigert een voorafgaande keuring van de ketel èn een vervanging van de rookgasafvoer (ondanks vastgestelde roestlekkage).
    De gemeente, de inspectie en de fabrikant zijn op de hoogte gebracht.
    Via de rechter zal een nieuwe ketel en compensatie worden geëist voor 11 jaar geluidsoverlast en inherente gezondheidsklachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.