fbpx
Installatiefouten

Rookgasafvoer op regenpijp

Gespot op straat: de rookgasafvoer komt hier met een geveldoorvoer naar buiten. Dat gebeurt wel vaker, ook al is het niet altijd wenselijk in verband met wind en openstaande deuren en ramen. Vervolgens echter, is deze afvoer aangesloten op de hemelwaterafvoer (!). Dat dit ook nog eens gebeurt met verschillende materialen door elkaar, en ongebeugeld, zijn details. Wie denkt dat er op zo’n wijze levensgevaarlijke rookgassen kunnen worden afgevoerd, heeft kortsluiting gehad. Ook al ben je een vlijtige klusser.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

5 reacties op “Rookgasafvoer op regenpijp

 1. Charlie schreef:

  Dit is geen installatie fout meer dit is jan de knutselaar geweest
  er is toch geen MONTEUR die dit maakt dat kan en wil ik niet geloven

  • R.Basting schreef:

   Dit is geen fout maar een blunder. heel extreem. Als ik dit aan zou treffen dat zou ik aanbellen en als installateur laten weten dat dit niet kan.

 2. Theo schreef:

  Toppunt van creativiteit.. Verontwaardiging is terecht, maar je kunt ook nadenken over hoe deze bijzondere combinatie wel veilig zou kunnen laten werken. Als je nooit buiten de platgetreden paden komt….

 3. Gerard voor de Poorte schreef:

  Kan me niet voorstellen dat er in het gebouw daadwerkelijk een ketel achter deze pijpconstructie zit , wellicht zit er een wasbak of zoiets dergelijks anders rap veranderen lijkt me

 4. Wilco schreef:

  Denk dat het gewoon water afvoer is volgens mij is het gewoon pvc namelijk maar weet dit niet zeker anders meteen afbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.