fbpx
Installatiefouten

Rookgassen-zolder

Een knap staaltje foute rookgasafvoertechniek, aangetroffen bij een opname voor toestelvervanging op de zolder van een oude boerderij. Degene die dit heeft gemonteerd, spot met alle rookgasafvoerwetten. De afvoer komt op ongeveer een centimeter onder het regenkapje van de ruime doorvoer uit. De rookgassen stromen rijkelijk terug naar de zolder. Het goede nieuws is dat het zo tochtig is, dat het niet gevaarlijk kon worden omdat de wind er vrij spel heeft.

Dat de boel dus ook niet gebeugeld is, en doorzeefd is met parkers, dat nemen we op de koop toe. De enig goede oplossing, en het allerbeste nieuws, is dat de hele installatie is verwijderd en wordt vervangen.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

10 reacties op “Rookgassen-zolder

 1. Eolffers schreef:

  Kijk dit is nu een voorbeeld van iemand die via werkspot werkt omdat de bewoners het goedkoop willen hebben dak zetten zij het op werkspot en dan de goedkooppste krijg de opdracht en dat is meestel een zzp,er waar mee ik niet wilt zeggen dat ze allemaal zulk soort werk afleveren maar meestal is dit een zzp,er uit het oostblok die dit doen omdat zij onder de kostprijzen werken ook wwet ikdat dit ook door gerenomeerden bedrijven gedaan word want het vervangen van een ketel gaat wel binnen de twee uur vinden zij
  want na 45 jaar in het installatie vak denk ik dat ik al genoeg gezien heeft door de jaren heen
  .

  • MarkS90 schreef:

   Het lijkt erop dat je gelijk hebt: tegenwoordig moet het tegen afbraakprijzen want mensen hebben internet en gaan zo prijzen vergelijken. Denken niet aan veiligheid maar aan de prijs.

  • Werkspot schreef:

   Beste heer/mevrouw,

   Er blijkt uit de gegeven informatie niet dat deze klus is uitgevoerd door een vakman via Werkspot. Mocht dit wel het geval zijn, roepen we de oorspronkelijke opdrachtgever op om contact met ons op te nemen zodat we de klacht kunnen registreren en de vakman op het geleverde werk aan te spreken. Dit kan zowel telefonisch (088-9375793) of per e-mail (info@werkspot.nl).

   Met vriendelijke groet,
   Werkspot

  • Peter schreef:

   Daar kun je wel eens in vergissen.Het zijn juist de middelgrote bedrijfjes met ouder onopgeleid personeel die dit soort praktijken normaal vinden.

  • Raijmond schreef:

   Beste Eolffers

   Als je werk net zo is als je nederlands in schrift dan vind ik het toch knap dat je 45 jaar heb volgehouden.
   Ben zelf ook een ZZP-er,, en een betere verwarming en loodgieter dan ik kun je moeilijk vinden. Enja,,, ik werk ook wel eens via Werkspot. Noodgedwongen soms als er te weinig klussen zijn.
   Werkspot een van de grootste …………. van Nederland, maar heb ze af en toe wel nodig ondanks de hoge lead kosten.
   Ik geef je groot gelijk dat je zo denkt,, er zijn genoeg knijers in Nederland die levens gevaarlijk werk afleveren,,, maar een hoop hele goede ZZp-ers zijn beter dan de personen die bij een groot bedrijf werken.

 2. Eolffers schreef:

  Ik heb een bedrijf gehad waar ook oudere onopgeleide mensen werkte maar die in de loop der jaren het vak geleerd hebben en bij alle ketel fabrikanten en ventelatie en rookgas afvoeren bij scholing hebben gehad dus stigmatiseren moet je niet doen zo bveel van dit soort bedrijven doen goed hun werk .

 3. Eolffers schreef:

  Raymond
  Ik weet dat er goede zzp,ers zijn ik heb er zat van gebruik gemaakt en die waar goied dus voel je niet aangesproken ondanks dat ik je kan neem ik aan dat jij wel goed je werk doet
  maar ik heb ook wel eens een gehad daar moest ik achter aan en helaas was deze niet van nedelands afkomst maar uit het oostblok want die werken duidelijk wel onder de prijzen.

 4. Marcel schreef:

  En dan ga ik weer een foto insturen naar installatie.nl van een geveldoorvoer aangebracht door een van ons grootste ketel verhuur en installatie bedrijf. Daar schieten pas de tranen van in je ogen. Van de uitkoop som om onder het huur contract uit te komen hadden ze toch wel iets beter werk kunnen leveren. Van leiding beugels hebben ze ook nooit van gehoord. De leidingen raken elkaar ook nog. Om je dood te schamen.

 5. Eolffers schreef:

  Marcel je kan dat natuurlijk doen je moet er wel bij denken dat de monteur die dat werkdoen door de grootste installateurs worden ingeleend door div uitzendburo,s en zzp,s die gemiddeld 2 tot 3 ketels per dag moeten vervangen en daar zullen best wel ook goede monteurs bij zitten die hun vak echt wel verstaan maar krijgen geen tijd genoeg omdat uit tevoeren en daar door krijgt je dit soort exessen van slechte RVG en leiding werk dus samengevat ze krijgen terweinig tijd om hun werk goed tedoen.

 6. Marcel schreef:

  In leen kracht, zzp’r of wat dan ook. als je goed werk wil maken en daar achter blijf staan zijn er genoeg werkgevers te vinden volgens mij. Ik kom nog uit de tijd dat als je een beugel vergeten was je terug gestuurd werd om hem aan te brengen. Als je om half drie op de zaak kwam er gevraagd werd of ik mijn werk niet afgerafeld had.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.