fbpx

13 reacties op “Verkeerd om aangebracht

 1. Fabian schreef:

  Zal wel een speciale bocht zijn ik heb er zo 1 nog niet eerder gezien lijkt een bocht met 2 moffen

 2. Fabian schreef:

  Ik zie er niks fout aan zo op de foto kunststof bochten lijken goed te zitten de kraag aan de bovenkant van de bocht en de spie kant er in. Je ziet. Of ik zie het niet goed

 3. eolffers schreef:

  Als heel goed kijkt dan kan je het zien dat het gaat 3x mof/spie maar ik vind de later verbinding raar deze heb ik nog nooit gezien maar ik zie niet wat voor verbinding in de ruimte zit.

 4. Edwin schreef:

  Ik weet niet of dit een originele schachtaansluiting is, maar die hoort altijd met een spie eind uit de wand te komen en niet met de mof zijde!

 5. Gert Asveld schreef:

  Edwin heeft het goed gezien, het RVS gedeelte komt verkeerd om uit de schacht(moet er met het spie end uitkomen) zit nu met mof tegen mof!! dan rest nog dat het bouwbesluit en ROGAFA het mixen van verschillende rookgas afvoer materialen verbied.(rvs en kunststof dus) ????

 6. Rene Leeuw schreef:

  Wat is hier fout aan? De RVS-muurplaat wordt zo geleverd. Mof tegen mof kun je oplossen door een stukje pijp, zonder mof of spie, er tussen te zetten. En bij CLV heb je altijd verschillende rookgasafvoermaterialen door elkaar. CLV is vaak alumnium, en in de woning ga je verder met kunststof. Zo wordt het zelfs aangelegd door Bremen. Rogafa is een handleiding voor ketelvervanging in woningen, niet voor CLV-systemen. En Rogafa is GEEN wet, dus verbiedt ook niks, Gert Asveld.

  Dit is weer installateurtje pesten van dit vakblad.

  • Edwin schreef:

   Hoi,
   Ik denk dat de schachtaansluiting verkeerd om zit en dat het spiegedeelte zich nu in de schacht bevind. (Dan zit het daar ook verkeerd)
   Op deze manier zullen de afdichtingsringen sneller gaan lekken en vergaan zodat er ook rookgassen kunnen ontsnappen!

   • Rene Leeuw schreef:

    Je hebt gelijk, hij zit inderdaad verkeerd om. Het punt van verschillende materialen door elkaar bij CLV blijft staan. Daar ontkom je niet aan. Alleen van kunststof/RVS over op aluminium mag niet omdat op de overgang naar AL het zure condenswater op dat punt het aluminium op termijn opvreet.

  • Gert Asveld schreef:

   Beste Rene,
   Dit heeft niets te maken met pesten tegen wie dan ook maar de regelgeving in het bouwbesluit is in deze kwestie wel degenlijk maatgevend. CLV systeem is een heel andere materie als waar we het hier over hebben.
   Mof-Mof tegen elkaar met een stukje pijp er tussen???
   Ik zou zeggen verdiep je eens in de regelgeving cq voorschriften van het bouwbesluit voor ons alle veiligheid.

   • Rene Leeuw schreef:

    Meneer Asfalt, waar in het bouwbesluit staat dat een rookgasafvoer uit één materiaalsoort moet bestaan? Dat zou betekenen dat je geen AL of RVS op een ketel aan mag sluiten, want bij de meeste ketels is de rookgasaansluiting al van kunststof gemaakt. En ga mij maar de miljoenen ketels afkeuren die met AL zijn aangesloten zonder ook maar één beugel. Dat is al voorschrift sinds 1995. Maar ach, dat zijn allemaal beunhazen en geen leden van Uneto-VNI want die maken geen fouten, zegt de voorzitter in Kassa.

 7. MarkS90 schreef:

  Ik ben verbaasd over die haakse bocht: die ben ik nog niet ergens tegen gekomen.

 8. Fabian schreef:

  Is geen haakse bocht dat dacht ik eerst ook, maar dat lijkt zo doordat de rvs door een rvs afdekplaat gaat (lijkt op een spiegel)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.