fbpx
Installatiefouten

Vierluik met fouten

Een inzending van vier foto’s uit dezelfde woning, met een keur aan fouten door snel, ondoordacht maar wel goedkoop werk. De inlaatcombinatie bij het toestel ontbreekt. Na wat speurwerk kwam de inzender terecht in het aanrechtkastje. De vulkraan zit vast op de waterleiding, zonder terugstroombeveiliging, waardoor cv-water terug de waterleiding in kan. Ook verdient het leidingwerk alles behalve een schoonheidsprijs.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

16 reacties op “Vierluik met fouten

 1. willem schreef:

  Niet alleen het advies, maar de plicht aan lokale overheid!!!!!!!!!!!!!! Direct laten afsluiten van het net. Wij willen geen vuil water in de gemeenschappelijk drinkwaterinstallatie.

 2. Theo schreef:

  IKEA keukentje….

 3. Andre schreef:

  Dit is het gevolg van marktwerking en vrije verkoop. Deze puinhoop is dagelijkse praktijk waar ik niet meer van op kijk. Ik kom het dagelijks tegen.

 4. charlie schreef:

  Ik ben het er wel mee eens
  Maar water uit de cv installatie kan toch nooit terug lopen in het drinkwater omdat de druk in de waterleiding hoger is !!!!

  • frank van eersel schreef:

   beste charlie,

   Op het moment dat de waterdruk in de waterleiding om wat voor reden dan ook wegvalt tijdens tijdens het vullen van de cv installatie kan er dood water terugstromen in de waterleiding als de druk in de cv installatie op dat moment hoger is, er is dan dus ook voorgeschreven dat er ten alle tijde een beluchterkraan met keerklep gebruikt wordt om de cv installatie bij te vullen, bij vermogens van 45Kw en hoger, en bij openbare ruimtes dient er ook nog een controleerbare CA-Beveiliging geplaatst te worden die bij wegvallen van de waterleiding druk de toevoer automatisch afsluit, verdere informatie is te verkrijgen bij KIWA.

   Mvg, Frank

   • Guido schreef:

    Top uitleg van een deskundige!
    Als aanvulling hierop : wegvallen waterdruk oorzaken :
    -werkzaamheden waterleidingsmaatschappij (straat leidingen)
    -blussen door brandweer in de buurt
    -etc
    -etc

    • Daniël schreef:

     Drukschommelingen kunnen al ontstaan door het openen van een kraan en tegelijk de wc doorspoelen. We noemen dan dat de waterleiding op onderdruk staat en dus gaat zuigen. Zo’n kogelkraan kan op den duur doorlaten, zeker door roestdeeltjes uit de cv. Daarnaast kan door ondeskundig handelen de afsluiter open blijven staan waardoor er een te hoge druk op de cvinstallatie kan ontstaan we noemen dit dan een onveilige situatie. Veiligheidsklep die continu 85 graden water staat te spuiten. Ziet een waterleidinginspecteur van het drinkwaterbedrijf deze situatie dan kan hij u een boete geven van 500 euro voor vervuiling van het drinkwater, een chemische reiniging van de binneninstallatie eisen en u afsluiten van het drinkwaternet. Na melding van herstel bent u dan 6 weken verder als ze u weer aansluiten. Schakel dus nooit de beunhaas in.

 5. Marcel schreef:

  Volgens nieuwe voorschriften dient de keerklep in de woning voor het vullen van de cv controleerbaar te zijn. dus zo eentje met 1/4 dopje er in. De EA WB 3.8 pagina 24
  Ik moet de eerste installateur nog tegenkomen die al die tapkranen aan het vervangen is.

 6. Hendrik schreef:

  Wie heeft er thuis een kabelgoot in zijn woning 😐 ??

 7. Marcel schreef:

  Ja het valt niet mee om je “foutjes” als installateur te verbeteren laat staan dat de particulier het geld vind voor het opknappen van het beunhaas werk. Ben ook zeer benieuwd wat er gaat gebeuren na 01-01-2019 als we de cv toestellen 100% volgens de regeltjes moeten gaan installeren en onderhouden. Hebben dan ook wij de installateur het lef om ons werk uit het verleden wat niet in zijn geheel volgens de regeltjes is geïnstalleerd af te keuren en op wiens kosten te verbeteren.

 8. Marcel schreef:

  Ja de slang moet los. Maar geeft zo veel geknoei met water vooral met die standard slang van 5 mtr.

 9. A Homme schreef:

  Aan de sifon kun je het dhz gehalte al aflezen. Zweeds fabrikaat. Doorgaans zegt dit al veel over de “monteurs” die er bezig mee zijn geweest. Ik zou willen dat verzekeringen panden niet meer accepteren waaraan is geknoeid. Of te wel je moet middels factuur kunnen aan tonen dat er kundig is gewerkt.

 10. Toine schreef:

  Heel mooi dat er een heleboel reacties komen op veiligheid, maar het zou wel beter zijn als een aantal mensen de wetten en regels eens GOED bestudeerden voor ze “in de pen klimmen”.
  Er staat hier een gedeelte onwaarheden opgenoemd, om zichzelf beter te laten lijken.
  Geloof me, voor de echte kenners zakken sommige mensen lelijk door het ijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.