fbpx
Installatiefouten

Voorzetwandje

De servicemonteur wist niet wat hij zag toen op zolder van deze huurwoning kwam. De verwarmingsketel met bijbehorende techniek was, in tegenstelling tot het vorige bezoek, nu door de bewoner strak weggewerkt achter een voorzetwandje. En dat had de bewoner grondig aangepakt. Het gestukte gipswandje heeft sparingen voor toestel, rookgasafvoer en expansievat, en een heus inspectieluikje voor het geval er bijgevuld moet worden. De bewoner is via de woningbouwvereniging toch echt op de hoogte gesteld van dat het vlijtige kluswerk zal moeten sneuvelen wanneer er reparaties aan de installatie moeten plaatsvinden. Als dat het geval is geweest, hebben we in ieder geval de foto’s nog. Waarop overigens ook te zien is dat een beugel bij de bocht ontbreekt.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

10 reacties op “Voorzetwandje

 1. R.H. schreef:

  Help, een klusser.

 2. Niels schreef:

  Zit een parker in de bocht zoals zo vaak.

 3. john schreef:

  Hoezo n en hoezo mag dit blijven zitten???
  Toestel is niet volgens fabrikant spec meer opgehangen en moet dus afgekeurd worden hoe dan ook.

  Maar ja wat wil je ook zie weer een mooie sticker van de grote jongens zitten, cv oke en wit ik allemaal wat ze wel niet voor certificaten hebben maar ge maakt mij niet wijs dat hier juist onderhoud aan uit is gevoerd!

  De sonde van de rendementsmeter kan er nog niet eens in!

  Schande dat dit weer goedgekeurd is kan en mag gewoon niet!

 4. Henrie Glasius schreef:

  Me eens afkeur

 5. MarkS90 schreef:

  Hoe dan ook, ik kan er wel om lachen om deze huisvlijt. En wat die keuringssticker betreft: ik krijg het idee dat de ketel wel geopend kan worden waardoor er in ieder geval ruimte is voor onderhoud …

  Wat een blamage die onderhoudssticker.

 6. Bob schreef:

  Wat is jullie mening dan bij een rookgasafvoer welke in bv een koof zit en dus niet volledig in het zicht. Ook afkeuren???

 7. Daniël schreef:

  Beste Bob,

  Dat is afhankelijk van de situatie, hoe ziet de installatie er bij de uiteinden uit, is de installatie aangelegd door een erkende installateur. Zie ook een eerdere installatiefout van een rookgasafvoer in een koof.

  In dit geval weet je niet wat de bewoner heeft gedaan met de rookgasafvoer. Zit de bocht er nog wel goed in, is de lipring losgeweest, hoe heeft de bewoner de lipring beoordeeld, etc.

  Wat betreft de andere collega’s die commentaar hebben op de stickers op de ketel. Er zit bijvoorbeeld een sticker op van mei 2017. Er staat toch in de tekst dat het toen niet afgetimmerd was.

 8. john schreef:

  De bewoner is via de woningbouwvereniging toch echt op de hoogte gesteld van dat het vlijtige kluswerk zal moeten sneuvelen wanneer er reparaties aan de installatie moeten plaatsvinden.

  Dus maw er is hier niets aan veranderd en is dus goedgekeurd zo niet is er geen onderhoud aan uitgevoerd zo ja dient dit alsnog weggehaald te worden niet pas bij een benodigde reparatie!

 9. Wilco schreef:

  onderhoud duurde 5 min monteur kon moeilijk op de stiker schrijven binnen kort geen monteur meer over de vloer alleen envelop met keurstiker ( plak deze rechts boven ) en klaar. Daar gaan we naar toe als er nooit een echt keur merk komt met na controle.

 10. Eolffers schreef:

  In de 40 jaar dat ik in het onderhoud en service werk heeft gezeten heb ik regelmatig
  meegemaakt het zij bij woningbouw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.