fbpx
Installatiefouten

Vorst storing

Een opmerkelijke winterstoring.

 

 

De ingeschakelde installateur kreeg de melding dat de groep van de aangesloten buiten neon-verlichting er met regelmaat uitvloog. Opvallend genoeg was er niets aan de hand wanneer het goed had gevroren. Nader onderzoek bracht de oorzaak aan het licht. En deze is uiteraard verholpen.

5 reacties op “Vorst storing

 1. Harry Toorman schreef:

  Toch nog iets meer kit moeten gebruiken!

 2. M. de Jong schreef:

  Het probleem had simpel voorkomen kunnen worden door juist niet de boel goed af te kitten, maar aan de onderzijde juist een gaatje te boren.
  Want vocht uit de lucht, dat condenseert in de lasdoos kan er vervolgens niet meer uit en levert dit soort taferelen op.
  Met een gaatje aan de onderzijde waardoor het water weer weg kan heb je dat probleem niet.

 3. Jan werker schreef:

  Gaatje kan ook dicht vriezen dus weer problemen

 4. Frank schreef:

  Gewoon de juiste materialen gebruiken (lees wartels) en zeker geen gaatjes boren in de doos.

 5. Daan Ooms schreef:

  M. de Jong heeft gelijk. Aangezien de doos en openingen niet luchtdicht zijn zal bij warm weer vochtige lucht naar binnen gaan en deze al bij afkoeling, bij lagere temperaturen bijvoorbeeld ’s nachts, dan condenseren in de doos. Dat kleine beetje zal bij herhaling tot waterophoping leiden. Je kunt om dat tegen te gaan een gaatje boren, maar er zitten gewoon condensatie punten in een doos die je enkel open hoeft te drukken/breken. Bijvoorbeeld bij een Attema AK1 doos zitten er 4 stuks, aan alle zijden in de bodemplaat, tussen de wartelopeningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.