fbpx
Installatiefouten

Ze maken er een potje van

Bij deze ketel wordt het condenswater op een wel buitengewoon creatieve manier opgevangen.

Na het lekgootje, de trechter, hebben we hier een installatie waar er letterlijk een potje van is gemaakt.

Bron en volgtip: Bouwinspecteurs Nederland

11 reacties op “Ze maken er een potje van

 1. Nic schreef:

  Ik ben geen Nefit monteur, alleen Daalderop, maar volgens mij heeft deze patiënt altijd de slangetjes van de drukschakelaar verstopt met een druppel water met gevolg dat de schakelaar niet meer werkt. Dit komt voor bij geen onderhoud en oude versleten toestellen. Verbeter mij indien nodig.
  Groeten Nic.

 2. Roger schreef:

  Idd deze ketel heeft een echte monteur nodig !
  als je zo deze storing oplost dan doe je geen ohb meer ! ! !
  En dan gaat het mis ,spelen met je leven ,om 100 euro te besparen
  ik hoop op een wettelijke verplichte keuring

  Mvg Roger cv storing monteur

 3. Ensing schreef:

  Volgens mij kan deze Nefit turbo sowieso wel van de muur af, is vast al bijna 20 jaar oud. Om hier nog aan te sleutelen is wel een hele slechte investering.

 4. Marcel schreef:

  Het water wat door de ventilator in de brander wordt geblazen en in de slangetjes komt kan van een condenswater lekende wisselaar komen, afkeuren dus.
  Maar vaker komt het water via de rookgas afvoer binnen.

 5. noël schreef:

  Beste is vervangen ja. En er prijkt nog wel een mooie sticker op volgens mij van degene die hem heeft geïnstalleerd en hopelijk dan ook onderhouden. Zo te zien staat er ook een nummer bij voor als hij op storing valt.

 6. Rene schreef:

  Hoofdredactie, deze foto heeft ook niks te maken met condenswater. De slanggetjes zijn verbonden van drukverschilsensoren, niet met condenswateropvang (als ik het zo bekijk).

  Mijn mening verder: Een beetje overdreven reactie, spelen met je leven, Roger. De ketel is heus wel beveiligd tegen levensgevaarlijke toestanden. Ook vreemd om direct weer te roepen om een keuring.

  Er vallen per jaar 700 doden in het verkeer. Dat gaan we toch ook niet afschaffen?

  Het absurde overgewicht van meer dan de helft van alle Nederlanders kost miljarden aan gezondheidzorg, we gaan toch ook niet alle suiker- en vetproducten verbieden? En we gaan toch ook niet McDonalds sluiten waarvan bewezen is dat een deel van de mensen er dikker en ongezonder door wordt (van mij mag het overigens)?

  De meeste slachtoffers ontstaan doordat de rookgasafvoer losschiet. En dat zij meestal Uneto-VNI installateurs die het aan hebben gelegd.

 7. Eric Jan schreef:

  Ondanks die potjes werkt het toestel nog steeds ,en mogelijk moet de ketel nog even mee omdat bijv het gebouw gesloopt gaat worden in bijv 2017

 8. Marcel Vroegh schreef:

  Volgens mij moeten we ons eens houden aan de veiligheidsrichtlijnen en beveiligen waarop het toestel op gekeurd is bij gastec. Dit soort apparaten met vernuftige dingentjes dienen direct vervangen te worden. Als we dit Duitsland deden dan was je direct installateur af, nederland hobbyland.

 9. Anna schreef:

  Levensgevaarlijk? kom op man.. als je hier een lekkage krijgt van rookgas, omdat het potje eventueel van de slang mietert, dan schakelt de ketel alsnog uit op de drukverschilwachter… Niet een nette oplossing, ook geen die ik zal toepassen, maar niet levensgevaarlijk…

 10. Erik van Egmond schreef:

  Kans dat dit fout gaat is redelijk klein, echter het is helaas weer zo dat ook al is het maar voor even de besparing op de centjes weer voor veiligheid gaat. Helaas wint het geld het bijna altijd!

  Ik zeg tijd voor wettelijke maatregelen, de overheid legt de verantwoordelijkheid neer bij niet wetende mensen. Soms moeten die tegen zichzelf beschermd worden.

 11. ikke schreef:

  Potjes zitten er tussen ivm regenwater die er in de stuurleidingen van de lds terecht komen waardoor het toestel een 3 klacht geeft. Meestal incombi met een muurdoorvoer. wiss zal ongetwijfelt rg zijdig lek zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.