Een kleurrijk pallet, deze drie jaar oude rookgasafvoer met ingebouwde condensafvoer. Maar het gaat een afkeur worden voor deze zebra. De vuistregels in de rookgasafvoer schrijven voor dat je geen materialen of systemen mag mixen. Zo kan kunststof uitzetten en krimpen waardoor het systeem bij gebruik los kan geraken. Verder zijn bij deze installatie ook de beugels verkeerd toegepast.
Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.
Ik ben ook benieuwd hoe de condens afvoer is gemaakt?
Vuistregels schrijven voor??? Hier worden volgens mij twee zaken doorelkaar gehaald.
Vuistregels geven handvatten en richtlijnen. Fabrikanten, wetten en normen schrijven iets voor.
Tjinbbe dit komt omdat de fanriekanen slechts materiaal verkoop ringen die na 2 jaar lekken en dan net als Nefit toeschuiven aan de monteur
De hele kunstof rookgassen is gewoon shit
Burgerhout heeft eigen condens t stukken! Waar zit de sifon in de condensleiding? CO melder ook fout. Beugeling ook fout.
Volgens mijn CV bedrijf moet de rookgas afvoer vervangen worden, deze bestaat uit 1 geheel met dikwandig aluminium welke op 2 plaatsen gebeugeld is. Deze moet vervangen worden door pp welke op de alu dak doorvoer moet worden aangesloten. Kosten ruim 500 euro voor een paar stukjes plastic buis. Wie is hier nu de klungel ?
Safe pp op alu ddv is ook uit den boze, ddv moet ook ver angen worden door safe pp
Ik ben geen CV monteur maar waarom zit er een condensafvoer in de rookgasafvoer?
Aluminium kan niet goed tegen condenswater, het wordt hierdoor aangetast (Corrosie).
HR-Ketels met een aluminium warmtewisselaar vervuilen dus veel sterker dan ketels met een edelstalen warmtewisselaar.
Corrosierestanten zijn bij ketels met een aluminium warmtewisselaar dan ook terug te vinden in de condenswaterafvoer (sifon) maar ook in de warmtewisselaar zelf waardoor het toestelrendement lager wordt, de corrosierestanten fungeren dan als isolatie.
Jaarlijks reinigen van een Aluminium warmtewisselaar/condenswatercircuit is dan ook een must. Ketels met een edelstalen warmtewisselaar vervuilen daarentegen nauwelijks als gevolg van het condenswater.
Zeker bij toestellen met een aluminium warmtewisselaar is het dus zinvol om net boven de ketel een condenswater T-stuk te plaatsen, zeker als de rookgasafvoer wat langer is (zie ook installatievoorschrift van de ketel)
Het condenswater wel op de juiste wijze afvoeren (sifon) zodat er geen rookgassen in de opstellingsruimte kunnen komen.
Beste Bram daar gaat het al weer fout! Moet op de alu dakdoorvoer aangesloten worden.
Het mixen van rookgas materialen is NIET toegestaan, dit geld dus ook voor de dakdoorvoer. Deze dient dan ook vervangen te worden door een Safe PP uitvoering.
Maar een beetje bedrijf weet dat hoor.