fbpx
Installatiefouten

Zoekplaatje van waterleidingen

Een knap stukje installatievlijt in dit zoekplaatje, van een gebouweigenaar of installateur die de watermeters van het nutsbedrijf blijkbaar niet vertrouwde.

 

 

De waterleiding komt onderaan het appartementencomplex binnen, en wordt na de hoofdafsluiter, watermeter en staalnamepunt gevolgd door een beveiliging type EA (afsluiter en keerklep). Dan volgt een looping van stalen leidingen die nauwelijks is gebeugeld, een aantal flexibele aansluitingen (bevestiging met tyrips) en opnieuw een private watermeter. De watermeter van het nutsbedrijf kan dus nog worden geverifieerd. De rekening in uren en materialen is in ieder geval ook gepeperd.

6 reacties op “Zoekplaatje van waterleidingen

 1. marcel schreef:

  een installatrut, is dat een vrouwelijke installateur ? 😉

 2. Gerben schreef:

  Weinig professioneel taalgebruik. Dat kan m.i. beter Installatie.nl

 3. Math schreef:

  Is creatief aangelegd,is dit door een amateur of een vakman er in gegooid??
  Anders kan ik het niet omschrijven,ik heb ruim 45 jaar in de installatietechniek gewerkt,maar ik zou me diep schamen als ik zoiets zou moeten maken.

 4. Peter schreef:

  Alleen jammer dat ik geen staal zie. Wel veel fusiotherm! Wel bij de les blijven als we commetaar geven en je denkt dat je een vakman bent.

 5. Ton van der Meeren schreef:

  Onderaan de foto is inderdaad staal te zien. Volgens de NEN 1006 is staal niet geschikt als materiaal voor drinkwater van menselijke consumptie. Tijdens de komende inspectie van de drinkwaterinstallatie zal dit door de inspecteur/controleur ook worden afgekeurd. Nog meer kosten door slecht werk.
  Ik zou hier spreken over grove nalatigheid, lees onkunde, van de “monteur”.

 6. Math schreef:

  Oké Peter ben ik helemaal met je eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.