fbpx
Installatiefouten

Zon verpulvert rookgasafvoer

Een rookgasafvoer die na twee jaar al verpulvert bij een kleine aanraking. Hét gebeurt.

 

 

De rookgasafvoeren op dit dak zijn al rommelig aangelegd, maar dat is niet het belangrijkste euvel. De kunststof afvoerbuizen zijn namelijk niet UV bestendig, en dat bleek toen de zon een langere periode zijn werk had gedaan. De verantwoordelijk installateur was snel ter plekke om zijn verkeerde materiaalkeus te herstellen.

 

4 reacties op “Zon verpulvert rookgasafvoer

 1. john schreef:

  En die partij noemt zich installateur????

 2. A. den Hoedt schreef:

  Het is moeilijk iets op afstand precies te verklaren, maar de afvoermaterialen waren niet geschikt voor deze toepassing. De fabrikant van het verwarmingstoestel weet precies, welke materialen er veilig zijn toe te passen en ook hoe.
  Wel wordt er van degene die plaatst vereist, dat hij vakbekwaam is.

 3. Martin schreef:

  ongelooflijk dat er zulke beunhazen op de wereld zijn die zich installateur durven te noemen. Deze slangen kunnen inderdaad niet tegen UV-straling, daarom zijn ze voor deze toepassing totaal niet geschikt.

 4. rob nieuwehuis schreef:

  het is moeilijk te zien ,maar volgens mij gaat het hier om reno flex en dit materiaal is speciaal voor rookgas afvoeren maar is gewoon niet goed gemonteerd men had hier een dakkap moeten plaatsen over de gehele schoorsteen en in de kap zelf met aluminiun moeten aansluiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.