fbpx
Installatiefouten

Zonder kennis van zaken

De ketel is verplaatst door iemand zonder kennis van zaken. De luchttoevoer ontbreekt al meer dan een jaar. De nieuwe rookgas heeft een rare constructie. Hij loopt niet op afschot en is niet goed gebeugeld. De onderhoudsmonteur heeft de ketel van binnen uitgeschakeld en een offerte gestuurd om de toevoer en afvoer te herstellen en te beugelen.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

8 reacties op “Zonder kennis van zaken

 1. Nic schreef:

  Tja dat krijg je als je in een veel te kleine ruimte een ketel hangt. gewoon niet doen.

 2. Fabian schreef:

  Hij is wel gebeugeld alleen niet op de juiste manier. En hier hadden ze hem beter concentrische kunnen aansluiten

 3. Marcel schreef:

  Als er op het typeplaatje B23 of B33 staat vermeld mag het toestel zonder lucht toevoer buis aangesloten worden. Wel de afvoer correct monteren.

  • Hendrik schreef:

   Als dit een Vaillant HR Solide Plus is, wat het lijkt op de foto dan mag dit volgens de technische specificaties inderdaad.

 4. Koning klant schreef:

  Hoe haalt een monteur het in zijn hoofd om iets uit te schakelen. Van mij zou hij een proces aan zijn broek krijgen. Hij mag opmerken en adviseren en zeggen dat hij het alleen op een bepaalde manier doet. Maar dat is echt de grens. (Zonder overleg dan toch.)
  En als Marcel hierboven gelijk heeft en een goede monteur ziet dat, dan krijgt de dictator de rekening. Linksom of rechtsom.

  • ëen kritische denker schreef:

   ten eerste:
   De monteur mag in een gevaarlijke situatie de installatie buiten bedrijfstellen om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren, anders zou het bedrijf of de monteur ook nog aansprakelijk gesteld kunnen worden

   Ten tweede
   open tostellele (n B23 of B33 ) mag allen onder bepaalde voorwaarden dus vul dit zelf dan maar in denk niet dat het in deze situatie nog (kan / mag )

   Conclusie lof voor de monteur die dit lef heeft “koning klant

 5. CV specialist schreef:

  En dan wel een sticker plakken van Uneto VNI tegenwoordig Techniek Nederland.
  Dan zie je maar dat die erkenning van Techniek Nederland nergens opslaat. En daar betaal je dan voor om erkend installateur te zijn. Een schande is dit. Tijd dat de gasketelwet eens echt gaat werken. En een einde komt aan dit ssort onzin erkenningen zoals die van Techniek Nederland.

 6. Marcel schreef:

  https://imgur.com/uwrZCij
  Als dit de bij behorende dakdoorvoer is, is er reden van zorgen en reden van buiten bedrijf stelling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.