fbpx
Installatiefouten

Zonnepanelen met een luchtje

Je wordt gebeld voor een lekkage, je maakt de koof open en en de grote boodschappen komen je tegemoet. Dat kan altijd gebeuren. Ook het leven van een installateur gaat soms letterlijk door de goot.

Maar hier blijkt moedwillig de standleiding van de riolering gebruikt te zijn als doorvoer voor de kabels van de zonnepanelen. De monteurs van de pv-installatie waren te beroerd om hun eigen doorvoer te maken, en dachten zo een makkelijke weg te vinden door het gebouw. We komen het steeds vaker tegen. In standleidingen, in ventilatiesystemen en zelfs in rookgasafvoersystemen. De parasietkabel van de luie ‘installateur’ zonnepanelen.

Die kortzichtige blik heeft nu dus grote gevolgen, hier ging het helemaal mis, en druipt de inhoud van riolering het gebouw in. De gealarmeerde installateur voelde zich niet geroepen om de ‘shit’ van een ander op te ruimen, en heeft de klus teruggegeven. Niet best voor de klant, maar die heeft er waarschijnlijk ook voor gekozen om op deze manier de pv-installatie te laten aanleggen.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

1 reactie op “Zonnepanelen met een luchtje

  1. Michel Zandvliet schreef:

    Geef de installateur groot gelijk. Laat de zonne-panelen boer zijn eigen shit maat oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.