Daikin vernieuwt warmtepomp Altherma

Het vlaggenschip van de Japanse warmtepompleverancier Daikin krijgt volgend jaar een nieuwe versie. Op de ISH onthulden de Japanners vandaag de vierde generatie Altherma. We moeten nog even geduld hebben: de Altherma 4 komt eind 2024 pas naar Nederland.

De Altherma-serie is er zowel in split als monoblock, en zowel in een wandhangende versie als in een torenversie met geïntegreerd tapwatervat. De serie heeft in zes vermogenstypes een bereik van 4 tot en met 14 kW. De serie is uitvoerbaar met verschillende koudemiddelen. De Japanners komen ook met een propaanversie. Standaard wordt hij uitgevoerd met het synthetische koudemiddel R454B die het met een GWP van 146 beter doet dan laatstgenoemde koudemiddelen, die nu veel worden toegepast in warmtepompen.

Over de prestaties is nog niet veel bekend; aan het toestel wordt nog gewerkt, en de rendementstesten zijn nog niet openbaar. Maar Daikin belooft betere prestaties: een hogere maximale aanvoertemperatuur en een stillere buitenunit. Daarmee spelen de Japanners in op de strengere geluidseisen in Europa. De warmtepomp heeft vandaag haar primeur op de ISH in Frankfurt.

Alle buitendelen van Daikin worden op termijn zilvergrijs met een zwart rooster. In het rooster zitten nieuwe gepatenteerde buigingen die een kleine verbetering in de geluidsproductie geven.

Wat zijn de verbeteringen aan de Altherma

Abonnees van Installatie kunnen hieronder inloggen met hun account. Volg Installatie.nl deze week voor nog meer ISH nieuws.

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,38 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding