fbpx
Badkamer in beeld

Hansgrohe gaat complete badkamer bieden

Hansgrohe, die we in Nederland vooral kennen van de kranen en douches, gaat nu ook keramiek en volledig uitgeruste meubels leveren. Dit maakte de Duitsers bekend op de ISH. Dit jaar komen de eerste series al in Nederland in de showroom.

Hansgrohe ontwikkelt twee series voor de professionele markt (Xevelos en Xelu). In 2024 komt het merk met een derde serie voor de doe-het-zelf-markt. In de programma’s is volop te combineren in vormen en kleuren. In het geval van Hansgrohe betekent dit bijvoorbeeld dat de verschillende afwerkingsvormen van de kranen, denk aan mat zwart, brons of nikkel, terugkomen in de afwerkingen van de meubels. Het keramiek (wastafels en toiletten) wordt geproduceerd in eigen fabrieken in Egypte en Italië. Ook komt het bedrijf met een spiegelprogramma.

De topserie Xevelos, die voor het hogere segment is ontwikkeld, wordt als eerste geintroduceerd. Op de ISH werd deze serie getoond in combinatie met de Rainfinity douches die het bedrijf al langer voert. (foto).

Hansgrohe maakte al eerder eigen bad accessoires, en was door de overname van ESS, de Nederlandse uitvinders van de douchegoot, ook al actief op het gebied van afvoertechniek. Philip Rosenboom, directeur van Hansgrohe Nederland: “Het is een trend dat de badkamerhandel het aantal merken dat ze voeren terug gaan brengen. Wij willen voor de handel één partij zijn die alles op het gebied van sanitair kan leveren.”

Totaalaanbieders

De trend is al een tijdje gaande. Ook Villeroy & Boch en Duravit ontpoppen zich steeds meer als totaalaanbieders. Deze Duitse bedrijven, van oorsprong keramiekleveranciers, presenteerden op de ISH juist nog bredere kranenseries bij al hun collecties. In tegenstelling tot Duravit en Villeroy & Boch gaat Hansgrohe geen spoeltechniek voeren. De iBox, het inbouwsysteem voor kranen, blijft de enige techniek ‘achter de muur’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.