fbpx
ISH 2023

Het Duitse WOLF komt met uitbreiding op het gebied van propaan-monoblock lucht/water-warmtepompen. De CHA, die al op de markt was in een 7 en 10 kW versie, krijgt gezelschap van een 16 en 20 kW versie. Dit liet Wolf zien op de afgelopen ISH in Frankfurt.

Wolf hoorde vier jaar geleden bij de eerste grote warmtepompleveranciers die het natuurlijke koudemiddel R290 omarmde. Toen werd de eerste CHA gepresenteerd. Inmiddels heeft elke warmtepompfabrikant al een propaan-variant.

Lees hier het trendartikel over R290

Ook in cascade

Met de nieuwe, grotere CHA-16/20 (vermogen 16 kW bij A-7/W55 en 20,0 kW bij A7/W65) is nu een hoger vermogen beschikbaar, wat de warmtepomp bijzonder geschikt maakt voor toepassing in grote woningen, appartementencomplexen en de commerciële sector. De warmtepomp kan in een cascade-opstelling van maximaal vijf units geplaatst worden. Het toestel heeft een rendemeent van 5,5 (SCOP 35°C) voor verwarming en een rendement van 5,09 (SEER 18°C) voor koeling.

Krachtig en stil

De CHA was reeds verkrijgbaar in de versies CHA-07/400V en CHA-10/400V. De warmtepomp heeft technische details die het toestel stil maken. Daartoe behoren het ontwerp met een grote, langzaam draaiende ventilator en de inbedding van de componenten in een geluidsisolerende EPP-kern.

Invertor

Dankzij het standaard gebruik van invertertechnologie verwarmt en koelt de lucht/water-warmtepomp met een groot modulatiebereik. Het natuurlijke koelmiddel R290 heeft met een GWP (Global Warming Potential) van 3 een zeer laag broeikaseffect en geeft de warmtepomp een uitstekend rendement. Bovendien is R290 door zijn hoge beschikbaarheid toekomstbestendig. Dankzij het koudemiddel en de grote verdamper werkt de CHA-monoblock serie ook bij hogere aanvoertemperaturen uiterst efficiënt, zegt Wolf

Hydraulische aansluiting

Het toestel heeft standaard een elektrisch verwarmingselement van 9 kW als betrouwbare back-up. Op verzoek is de CHA-16/20 ook leverbaar zonder elektrisch element. De hoge aanvoertemperatuur tot 70°C zorgt voor thermische legionellabescherming zonder activering van het elektrisch element.

De hydraulische aansluiting kan zonder extra accessoires en gereedschap aan de onderkant of achterkant worden gemaakt – afhankelijk van de omstandigheden op de locatie en de eisen van de klant. De CHA-monoblock is ook verkrijgbaar als WOLF warmtepompcentrale. De warmtepompcentrale kent een bijzonder ruimtebesparende en snelle installatie en een nette afwerking (incl. warmwater- en buffervat). Door de toepassing van de WOLF LinkHome interfacemodule en het WOLF Smartset portaal kunnen eigenaren en installateurs het systeem te allen tijde via het internet monitoren en comfortabel via een app of pc bedienen en bewaken.

Met SG-Ready kan de digitale verwarming van WOLF worden gekoppeld in een geïntegreerd energiemanagementsysteem. Hierdoor kan het energieverbruik worden geoptimaliseerd en het eigen verbruik, bijvoorbeeld uit een PV-systeem, worden verhoogd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.