fbpx
ISH 2023

Nieuwe versie R290-warmtepomp LWDV

De LWDV van Alpha Innotec, de propaanwarmtepomp die in Nederland door Nathan wordt verkocht, krijgt een opvolger. De Hybrox kan ook koelen, en is daarmee naast een potentiële cv-ketelvervanger, ook een optie in de nieuwbouw.

De monoblock warmtepomp met koudemiddel R290 werd in 2018 in Nederland geïntroduceerd, en was in dat jaar de publieksfavoriet op de VSK in Utrecht. De LWDV was een van de eerste toestellen met het natuurlijke koudemiddel propaan. Op de afgelopen ISH bleek dat R290 de belangrijkste troef wordt van alle warmtepompfabrikanten wanneer de synthetische koudemiddelen, zoals R32, niet meer toegepast mogen worden. Nagenoeg alle grote spelers hebben inmiddels een monoblock-warmtepomp met koudemiddel R290, dat een GWP van 3 heeft.

Beluister hier alle trends van ISH 2023 in de Installatie Podcast.

Lichter en stiller

De nieuwe Hybrox vervangt zowel de LWD als de LWDV van Alpha Innotec en komt in juni 2023 op de markt. Verschil met de voorganger is dat hij nu in twee vermogens op de markt komt: 5 en 8 kW. Ook is dit toestel is cascade te plaatsen, is hij iets lichter in gewicht, en zal de buitenunit iets stiller zijn dan de voorganger. Onafhankelijke testspecificaties met betrekking tot geluid en rendement volgen nog. De Hybrox is er net als de voorganger in een torenopstelling met geïntegreerd tapwatervat en in een versie met een losse hydromodule.

Productie fors omhoog

Net als alle warmtepompfabrikanten gaat ook Alpha Innotec de productie van warmtepompen flink opschroeven. Zat het Duitse bedrijf, onderdeel van het NIBE-concern, voorheen op zo’n 250.000 eenheden per jaar; dat gaat nu dik verdrievoudigd worden naar 250.000 toestellen op jaarbasis.

7 reacties op “Nieuwe versie R290-warmtepomp LWDV

 1. Pieter schreef:

  Vertel dan ook even dat er veel compressor problemen zijn met R290 ik heb zelf nog een het verleden specale opleiding moeten volgens voor R290 ( komt wat bij kijken)
  Maar goed tokkies kunnen dit in 2 uurtje halen bij wasco bv die van mijn zal weer ongeldig verklaard worden

  • Will Eisinga schreef:

   Ik heb Zonnepanelen. Al 10 jaar. Dus al 10 jaar Gratis Stroom. 6000 kWh. Inductiekoken op Stroom van het dak. Close in boiler in de keuken. 129 euro. Badkamer Boiler 189 euro. Wahlbach bij Hornbach. En ventilator kacheltjes 35 euro. Al 10 jaar geen Gas. Goedkoop en gemakkelijk op stroom van het dak. Probeer maar. Geen Gas.

   • Matk schreef:

    Ja, zou iedereen moeten doen, ligt ons Electra net werk meteen plat. En met al die subsidies zo eerlijk.
    Wanneer komen we er eens achter dat alles te snel gaat?!

 2. Ronald schreef:

  Tokkie of ZZPer, je zal toch moeten voldoen aan de eisen die gesteld worden, Wasco lijkt mij toch geen kleuterschool.

 3. Kristoffel schreef:

  Poei

 4. Pierre schreef:

  Man man, reageer toch eens normaal, uitslover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.