fbpx
ISH 2019

Drukbehoud cv-systeem meten via app

Op afstand de druk op een cv-systeem monitoren en loggen, en deze optioneel automatisch bijvullen. Flamco, bekend van expansievaten, komt deze maand op de ISH in Frankfurt met een apparaatje dat niet alleen de druk van het cv-systeem meet, maar het ook op afstand te monitoren maakt via een app.

Volgens de fabrikant moet het tooltje het aantal onnodige ritjes van de installateur terugbrengen. Flamco weet dat ongeveer 2 van de 3 ongeplande bezoeken te maken hebben met drukverlies in de installatie. Door de druk over een langere tijd te monitoren, kan de installateur preventief signaleren wanneer een storing dreigt op te treden, het veiligheidsventiel afblaast, een expansievat het dreigt te begeven, of er een lekkage in het systeem zit. Flexcon PA AutoFill heeft een digitale manometer, die via de app is uit te lezen.

Automatisch bijvullen

De appendage kan uitgebreid worden met een automatische bijvulinrichting, zodat de installatie na akkoord van de gebruiker ook automatisch bijgevuld kan worden. Een techniek die Caleffi ook al in ‘analoge vorm’ op de markt heeft, en die Remeha onder meer als optie heeft op de nieuwe Calenta Ace. Deze (bij)vulinrichting is voorzien van een dubbele keerklepconstructie en van een tussenliggende ontlastklep. Na introductie op de ISH in Frankfurt, is het product ook te zien op Building Holland.

 

6 reacties op “Drukbehoud cv-systeem meten via app

 1. Martin schreef:

  Dus alweer een hackbaar product!
  Alles wat via IoT werkt kan gehackt worden.
  B.v. alle hiermee uitgerustte cv-systemen in een maal op tilt laten gaan!
  Trap er niet in; net als met de slimme meter.

 2. Joost (Flamco) schreef:

  Beste Martin,

  Dit apparaat heeft juist geen vaste internet verbinding, maar werkt via Bluetooth.
  Die wordt pas geactiveerd wanneer men ter plekke is, door op de knop te drukken om een verbinding te kunnen maken. Zodra de Bluetooth verbinding wordt verbroken, zal het apparaat niets meer verzenden.
  Er kan dus niemand in van buitenaf, maar de gebruiker kan de gewenste informatie naar buiten verzenden als hij daarvoor kiest. Bijvoorbeeld om een storing te laten analyseren door zijn installateur.
  De gebruiker heeft dus altijd de controle over welke informatie ernaar buiten gaat.

 3. Freek schreef:

  Hallo,
  Ik ben juist wel op zoek naar zo’n IoT-ding (als Martin hierboven beschrijft) en ik heb een systeem dat geheel zonder internet werkt (op een apart netwerk).
  Waar ik naar op zoek ben is een digitale/netwerk (mag RJ45/11 of WiFi zijn) die ik simpel met http kan uitlezen. Er hoeft geen fancy app bij te zitten. Als ie json kan uitspugen zou mooi zijn maar zelfs dat is geen vereiste.
  Doel is dat ik mijn systeemdruk (CV) kan uitlezen en een alarm kan zetten op een te laag niveau.
  Iemand een idee? Ik zoek me namelijk suf.
  Dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.