fbpx
Badkamer in beeld

Mat wit: het nieuwe mat zwart

Het aanbod aan mat zwarte kranen en douches is al behoorlijk. De opvolger dient zich al weer aan. Mat wit.

Op de afgelopen ISH was het al te zien: de trend van gekleurde kranen zet door. Matzwart is inmiddels al mainstream en bijna op elke hoek van de straat al te zien en te koop.

Vola

Met name Hansgrohe zette alvast de volgende stap bij de introductie van Rainfinity. Het merk positioneert matwit als alternatief voor standaard chroom. Ook Vola, een ander merk met grote trendsettende waarde, maakt bekend dat haar designklassiekers vanaf heden ook in het mat wit op de markt komen. En dat geeft weer een heel nieuwe dimensie.

Rainfinity van Hansgrohe

Kleuropties

Op het gebied van kranen is grofweg uit twee smaken te kiezen. De gepoedercoate versies van kranen, doorgaans van hetzelfde prijsniveau als het origineel, en in vele (felle) kleuren op de markt. Daarnaast is er de markt van de zogeheten PVD-coatings. Deze speciale oppervlakken in geborstelde of gepolijste metaaltinten, zoals brons of nikkel, betekenen over het algemeen een kostenstijging van ongeveer 50 procent.

Matwit keramiek

Matwit keramiek (links) bij Villeroy & Boch.

Mat wit is niet alleen in kranenland een trendkleur. Ook in keramiek is het mogelijk om mat wit toe te passen. Zo heeft Villeroy & Boch in haar nieuwste series Collaro en Memento 2.0, beiden op ISH geïntroduceerd, mat witte wastafels. In diverse solid surfaces, composieten zoals Corian, is het al langer mogelijk om een zacht witte look in de wastafel of blad te krijgen.

Een impressie van de badkamertrends van de ISH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.