fbpx
ISH 2019

Remeha toont nieuwe hybrides

Zijn in Nederland de micro-WKK met sterlingmotor en zonneboilercombi’s de voornaamste troeven van Remeha in de duurzame hybrides; op de ISH liet de Apeldoornse fabrikant van verwarmingstoestellen nieuwe apparaten zien, die (in combinatie met gas) woningen kunnen verwarmen. Het is niet bekend of de toestellen in Nederland op de markt komen. Remeha staat op de ISH, als dochter van het internationale BDR Thermae, de groep waar onder meer ook Baxi en DE Dietrich onder vallen.

Allereerst toonde het bedrijf haar eerste micro-warmtekrachtkoppeling met een brandstofcel. De CalentaFC 390 heeft een thermisch tot 25 kW, en kan 700 W aan elektriciteit opwekken.  De CalentaSol 390 is een solar hybridesysteem dat, in combinatie met boiler en Calenta een woning tot 25 kW thermisch kan ondersteunen. Binnen het Calenta-concept toonde Remeha ook nog de CalentaHP 390, een hybride combi l/w-warmtepomp met cv-ketel. Een andere micro-WKK is de Calenta eLina 390, een micro-WKK met gasmotor met drie cilinders. Deze techniek kan tot 30 kW warmte opwekken, en elektrisch 2 kW opwekken.

Op de afgelopen Bouwbeurs introduceerde Remeha al haar eerste all-electric oplossing, de lucht/water-warmtepomp Neptuna.

4 reacties op “Remeha toont nieuwe hybrides

  1. Mark Oostveen schreef:

    Calenta eLina 390 is geen gasturbine, maar een gas motor. Wat een fundamenteel verschil is. De enige gasturbine in deze range zit in de EnerTwin van MTT, overigens ook een Nederlands bedrijf.

  2. […] Apeldoornse toestelfabrikant, die zich ook al op de markt van lucht/water-warmtepompen en andere hybride combinaties stort, heeft een boilerprogramma in oplopende klassen en capaciteiten. Bij de hoogste klassen zijn […]

  3. Peter Mulders schreef:

    Ha, beste mensen, ik heb de HRe-ketel van Remeha, wat kan ik het beste combineren om ng meer te besparen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.