fbpx
Nieuws

12 miljard voor SDE+

Het kabinet neemt zich voor twaalf miljard euro beschikbaar te stellen voor hernieuwbare energie via SDE+ 2017. Dit zei minister van Economische Zaken Henk Kamp tegenover de Tweede Kamer.

Het kabinet stelt een verplichtingenbudget open van zes miljard euro in de voorjaarsronde SDE+ 2017. De voorjaarsronde loopt van 7 maart tot en met 30 maart 2017. In de najaarsronde wil het kabinet een zelfde bedrag van zes miljard openstellen. Het kabinet neemt daarover een definitief besluit na de sluiting van de voorjaarsronde.

Fases

Het aantal fases van het indienen van projecten gaat van vier naar drie fases. Met het verlagen van het maximum basisbedrag van € 0,15/kWh naar € 0,13/kWh komt de vierde fase te vervallen. Deze verlaging weerspiegelt de daling van de kosten van hernieuwbare energie over de lange termijn, een belangrijke ontwikkeling richting het doel van een koolstofarme energievoorziening.

Windpark

Daarnaast stelt het kabinet in 2017 een tender open voor de eerste twee kavels van het windpark op zee Hollandse Kust (Zuid) met een capaciteit van tenminste 700 MW. Voor kleine hernieuwbare opties wordt de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) opengesteld met een budget van zeventig miljoen euro.

Energieakkoord

Met de SDE+ levert het ministerie van Economische Zaken een belangrijke bijdrage aan het Energieakkoord om 14% hernieuwbare energie in 2020 te realiseren en 16% hernieuwbare energie in 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.