fbpx
Nieuws

15 miljoen voor mbo’s

Vijftien samenwerkingsverbanden tussen mbo’s en bedrijven krijgen 15,9 miljoen euro om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de regio te verbeteren. De meeste aanvragen zijn gericht op techniek, procesindustrie en bouw.

Voorbereid op de arbeidsmarkt

Minister Bussemaker: “Door deze samenwerking zorgen we dat de toekomstige werkgevers bij de school binnenkomen en dat studenten goed voorbereid zijn op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd blijft het onderwijs zich vernieuwen door te investeren in apparatuur en onderwijsmethoden. Deze investeringen zijn dus in ieders belang.” Het geld moet studenten in staat stellen al tijdens hun studie te werken met state of the art-technieken en -methoden.

Bouw- en installatie

Een van de instellingen die geld krijgt, is het Alfa College in Groningen. Zij zetten met het project ‘Fieldlab PracTICe’ in op betere aansluiting op de regionale arbeidsmarkt in de bouw- en installatietechniek en grijpen bovendien de lokale situatie aan om de kennis te vergroten van aardbevingsbestendig, energieneutraal en levensloopbestendig bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.