fbpx
Nieuws

Afvalzak van 200.000 liter op Lowlands

In OTIB’s vlogs vanaf Lowlands vertelt Jordy van MTD Group uit Tilburg, hoe het afvalwater uit onder meer de campingdouches wordt afgevoerd. In speciale zakken, waarin 200.000 liter afvalwater past, wordt het water gebufferd, waarna het met vrachtwagens wordt weggevoerd. MTD verzorgt de tijdelijke voorzieningen voor aan en afvoer van water op het festival, dat komend weekend losbarst. Bekijk hier de vlog. Scroll naar onderen voor nog meer video’s over de techniek achter het festival, dat komend weekend gehouden wordt in Biddinghuizen.

115 aggregaten, kilometers kabels; The Power Shop verzorgt de stroomvoorziening. In onderstaande video een kijkje bij de opbouw.

Het dataverkeer op een festival is gigantisch. GigTech verzorgt onder meer het glasvezelnetwerk op het festival. Wifi voor publiek betekent dat een flinke dikke kabel gelegd moet worden. Hieronder een impressie:

Stroomstoring tijdens de opbouw: de technische mannen lossen het op:

;

Roy van Noord van Gigtech legt de wifi aan in de festivaltenten.

Belangrijk op festivals: de toiletten. De mannen van MTD uit Tilburg verzorgen het traject van aansluiting op de toiletunits, tot afvoer in het riool. Een kijkje bij de opbouw:

Naarmate het festival dichterbij komt, neemt de stress toe:

Na opbouw, ervaringen uitwisselen en socialisen bij het kampvuur. Collega’s worden vrienden:

1 reactie op “Afvalzak van 200.000 liter op Lowlands

  1. frank schreef:

    leuk, wordt het ook nog inhoudelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.