fbpx
Nieuws

2015: installateur positief gestemd

2015: installateur positief gestemd

Installateurs zijn erg positief gestemd over 2015. Dit blijkt uit een onderzoek onder 569 respondenten op een onderzoek van Uw Duurzame Installateur.

 

 

Ruim een derde van de installatiebedrijven verwacht een omzetgroei, maar of hiermee ook de winst gaat groeien blijft een vraag. In de laatste jaren heeft bij de meerderheid van de ondervraagden de winstgevendheid geen verbetering laten zien. Het feit dat de woningmarkt langzaam herstelt en er nu weer meer bouwvergunningen worden afgegeven stemt de installateur tevreden.

 

Investeringen

Bijna veertig procent van de installateurs geven aan dat ze langzamerhand wel weer willen investeren in nieuwe materialen en oplossingen.

De personeelsomvang zal door de omzetgroei niet als vanzelfsprekend ook gaan toenemen. Installateurs willen hun personeel efficiënter in gaan zetten door te investeren in trainingen en cursussen.

 

Marketing

Ruim 60 procent van de ondervraagden ziet meer en meer het nut in van marketing en wil in 2015 ook meer aan marketinginzet doen. Op de vraag welke middelen ze gaan inzetten heeft het het merendeel eigenlijk geen antwoord. Wel denken ze dat de kansen voor succesvolle marketing op online gebied het grootst zijn. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.