fbpx
Nieuws

2016 in vakbladcovers

Als we kijken naar alle covers van vakblad Installatie en Sanitair van 2016, wat zien we dan? We zien een markt die verandert; van klassiek installatiebedrijf naar een prestatiegerichte dienstverlener met liefde voor techniek.

En die rode draad vertaalt zich in een aantal technische trends: de warmtepomp die zich definitief aandient als vervanger van de HR-ketel in nieuwbouw én renovatie. Want bij beide marktgebieden is verduurzaming hét centrale trefwoord. Ventilatie, dat steeds vaker meetbaar gemaakt wordt, en dus resultaatgericht kan worden ingezet: ventileren waar het moet. We zien energieopslag: de buffers en batterijen betreden de woning, en vormen in een onmisbare schakel in verduurzaming. We zien de zorg om drinkwaterkwaliteit, en de zorg om ouderen en mindervaliden, die langer thuis blijven wonen en daarin technisch gefaciliteerd moeten worden (domotica en sanitair). Kortom; verduurzaming op alle fronten; in mooie projecten, maar ook in bedrijfsvoering: BIM wordt bijvoorbeeld gemeengoed. Tegelijkertijd de strijd om de vakman: de branche kampt met een steeds groter wordend tekort aan goed opgeleide vaklieden.

Mensenwerk

Kijkend naar 2016 in vakbladcovers, zien we ook veel installateurs. Want het vak blijft, in al haar moderne ontwikkelingen, vooral ook mensenwerk. Zijn werkzaamheden, zijn uitdagingen, zijn bijzondere projecten, zijn strategie, zijn vaktrots; het installatiebedrijf in volle glorie. Net als de sector, beweegt ook Installatie en Sanitair en Installatie.nl mee met de laatste trends. Tips of suggesties voor ons? Meld het via installatiesanitair@eisma.nl.

Hier staat een foto-overzicht van alle covers van het afgelopen jaar. Redactie, verkoop en marketingteam wensen u, uw collega’s en uw naasten, alvast fijne feestdagen en alle geluk en gezondheid voor 2017 toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.