fbpx
Nieuws

In 2016 nog nieuwe erkenningsregeling

Uneto-VNI wil nog dit jaar een nieuwe, zwaardere erkenningsregeling invoeren. Deze moet voorzien in strengere vakbekwaamheidseisen voor monteurs, inclusief bijscholingseisen. De brancheorganisatie voor installatiebedrijven werkt momenteel met overheid en consumentenorganisaties aan zo’n regeling. Het is nog niet bekend of de regeling verplicht wordt. Daar beslist de Tweede Kamer eind 2016 pas over. Deze nieuwe erkenningsregeling moet de bestaande KvINL en Sterkin-erkenning vervangen.

Koolmonoxide

Dit blijkt uit de eerste reactie van Uneto-VNI op de kabinetsbrief die afgelopen vrijdag naar de Tweede Kamer ging. Hiermee reageerde het kabinet voor het eerst inhoudelijk op het rapport dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid vorig jaar november publiceerde over ongelukken met koolmonoxide. De installateurskoepel reageert verheugd op het feit dat het kabinet de mogelijkheid van een wettelijke erkenningsregeling in overweging neemt.

Engels model

De brancheorganisatie lobbyt al jaren voor een wettelijk verplichte erkenningsregeling voor alle installatiebedrijven. Uneto-VNI rept in haar persreactie over de positieve ervaringen met het Gas Safety Register in het Verenigd Koninkrijk; juist dit mechanisme blijkt volgens onderzoek in opdracht van minister Stef Blok, in tegenstelling tot de Belgische en Duitse verplichting, succesvol in het terugdringen van koolmonoxide-ongevallen. De brancheorganisatie dringt erop aan een dergelijk register van vakbekwame monteurs en erkende installatiebedrijven ook in ons land te introduceren.

Nieuwe regeling: eind dit jaar

Uneto-VNI werkt momenteel met de overheid en consumentenorganisaties aan de opzet van een zwaardere, uniforme erkenningsregeling. Die voorziet onder meer in strengere vakbekwaamheidseisen voor monteurs en regelmatige bijscholing.  De brancheorganisatie streeft ernaar de erkenningsregeling op korte termijn te realiseren, zodat de eerste installateurs zich er nog dit jaar voor kunnen kwalificeren. Ook voor elektra overweegt Uneto-VNI op termijn een zwaardere erkenningsregeling in te voeren.

Ook tevredenheid rondom de andere maatregelen die het kabinet wil nemen om cv-ketels veiliger te maken: een bewustwordingscampagne gericht op consumenten, een lobby bij de Europese Unie voor een verplichte CO-beveiliging in cv-ketels en publicatie van een lijst met onveilige koolmonoxidemelders. Ook wil het kabinet werk maken van de registratie van ongelukken als gevolg van koolmonoxide. Klik hier voor de complete brief van het kabinet aan de Tweede Kamer.

23 reacties op “In 2016 nog nieuwe erkenningsregeling

 1. Andre schreef:

  Erkenning regeling geen enkel nut, Duitsland heeft zwaardere erkenning regeling en meer doden! Bekijk op installatie fouten de diverse foto’s hoe vaak een gecertificeerde installateur welke de ketel heeft nagezien of opgehangen. Zelf erkend maar ik zie niet een meerwaarde om deze ongelukken te voorkomen.

  Mijn ziens twee opties:
  Fabrikanten alleen leveren aan hun eigen (getrainde erkende) installateurs.
  Oplevering rapport indien voorzien van foto’s installatie. Welke ook aan de klant wordt verzonden zodat deze inzage krijgt of de installatie aan de eisen voldoet en deze kennis heeft genomen dat de installatie “gekeurd” is opgeleverd.

  • Eddy Buiting schreef:

   Dank voor je reactie Andre. Voor beide opties heb je toch een mechanisme nodig waarbij er sprake is van erkenning (en dus ook sanctionering)? Fabrikanten hebben leveringsplicht (EU-regels), maar kunnen wel garantievoorwaarden stellen.
   Overigens is de Engelse variant itt de Duitse wel ‘veiliger’ aldus de onderzoekers.

   • Andre schreef:

    Hallo Eddy, dat klopt inderdaad het blijft lastig controleren als het niet gereguleerd gaat worden. Ik ben bang dat het gewoon weer een geld actie wordt net als dat CV oke… Ook echt weer iets waar iemand slaatje uit wil slaan want ook daar is er niemand die controleert.
    Het is net wat het rapport zegt het zijn allemaal maar “keurmerken” maar niemand die controleert en geen mens die er op let als degene ketel aanschaft. En lui die geen keurmerk hebben kunnen nog steeds ketels aan de wand hangen, terwijl andere goed willende installateurs maar weer de regels volgens en moeten betalen. En waar kiest de klant voor….

    • frank van eersel schreef:

     Ik ben zelf ESS-er (Energie Service Specialist) en heb al 22 controles gehad vanuit de Uneto-VNI met betrekking op OKCV. Ik laat ook netjes bij alle klanten een keuringsrapport achter en doe net als alle voorgaande jaren het onderhoud op dezelfde wijze en conform richtlijnen van fabrikant. Ik vind dat als je dit goed uitvoert, je elkaar ook in stand houdt en neem de tijd om klanten voor te lichten, bewust te maken van de mogelijke gevaren. Toen er nog geen APK verplichting was in Nederland zei ook het merendeel: “Mijn remmen laten controleren?, die werken toch altijd?, ik heb er nooit geen last mee en nu wordt er een verplichting gesteld tbv controle?, Den haag heeft weer wat bedacht……het moet weer geld kosten”. Totdat er 12 kinderen in 6 maanden tijd dood gereden werden door nalatig onderhoud op de veiligheid van de auto. Toen vond iedereen het ineens normaal dat die verplichting er kwam, ik zie nog wel gebeuren dat dit in de nabije toekomst ook in de gas-branche verplicht gaat worden. Met name de periodieke veiligheidskeuringen van gas gestookte toestellen.

 2. Bert Bos schreef:

  Wij hebben zelf voor de vakdiciplines verwarming en gasinstallaties, alsmede service en onderhoud voor dit soort werkzaamheden alle benodigde papieren en erkenningen al sinds jaar en dag op orde, maar wat heb je uiteindelijk aan een erkenning of diploma als dit toch niet verplicht is, vroeger was het zonder dit soort diploma’s ook absoluut ondenkbaar en zelfs uitgesloten om dit soort werk te mogen doen.
  loodgietersbedrijven/erkende gasfitters mochten uiteindelijk in de jaren 70 na een gedegen bijscholing dan ook cv installatie gaan maken tot maximaal 30 kw, dit was gedaan om de behoefte van vakmensen en de vraag vanuit de particuliere markt voor cv installaties enigszins te kunnen dekken.
  Met onze verworven kennis en diploma’s mochten wij in het verleden installeren en werken aan alle soorten en grootte van gas en oliegestookte installatie’s.

  Nu is het ook voor ons zo dat noodgedwongen alle keuringen en onderhoud, maar ook een EBI etc aan alle installaties van meer dan 100 kw wettelijk onder de milieuregeling Scios vallen, en wij sindsdien dit onderdeel van ons werk noodgedwongen hebben moeten uitbesteden aan een daarvoor derden gecertificeerde partij.
  Ook dit is uiteindelijk een gevolg geweest en mede te danken aan het slappe en soepele overheidsbeleid, en o.a. door dat handige collega’s die ook wel is een cv-tje installeerden in ene grote cascade geschakelde installaties maakte zonder de daarvoor benodigde kennis en ervaring.
  Nog steeds kom ik regelmatig bepaalde situaties tegen waar zulk soort cascades
  gëinstalleerd zijn die daar eigenlijk dan ook never nooit hadden mogen staan.
  ( stookruimte NEN 3028 )
  vwb de De scios regeling is deze m.i. echt wel op de goede weg, echter de overheid zelf o.a. de handhaving van deze wet / regeling laat nog wel is te wensen over.

  vwb een vrijwillig keurmerk zoals het ok cv label ben en blijf ik een fel tegenstander, net als de daarbij behorende steekproefkeuringen of ook controles van b.v. de Sterkin erkenning.
  Ik ben dan ook van mening dat niet alleen een “vakman”gecontroleerd moet worden maar je gewoon op ieder installatieadres moet controleren , dan pas haal je het kaf onder het koren vandaan, en kan je werken aan veiligheid en kwaliteit.
  Ik hoop ook echt van ganse harte dat er dan nu misschien echt is iets gaat gebeuren.

  Als er een nieuwe verplichte erkenningsregeling mocht komen ben ik zeker de eerste die ons bedrijf daarvoor aanmeld, tot die tijd blijven wij gewoon werken volgens de eigen kwaliteitsnorm zoals we vroeger ook altijd al gedaan hebben.

  PS voor de handige allrounders onder ons, doe iets waar waar je echt goed in bent.
  “wij blijven ondertussen gewoon wel bij de leest”.

  Bos service en installatie Diemen

 3. richard schreef:

  Het ene keurmerk of erkenning na de andere, zonder controle’s e.d.
  We maken ons allemaal druk, maar voorlopig kan de beun gewoon een ketel halen bij de Warmteservice e.d.
  Deze beunen hebben het druk omdat de opdrachtgever in dit geval de particulier gewoon blijft kijken naar zijn portemonnee en gaat er vanuit dat de monteur welke bij beunt het vak beheerst
  Marktplaats staat er vol mee…..

 4. André schreef:

  De erkenning heeft geen enkele nut. Er zijn honderden ZZP’ers die niet aangesloten zijn bij de Uneto VNI en gaan gewoon hun eigen gang. Consumenten kijken alleen maar naar hun portemonnee en de allerlaagste prijs. Internet aanbieding Intergas compleet geïnstalleerd voor € 999,- Erkenningen doet bij de meeste consumenten niet ter zaken. Van het CV oké verhaal krijg ik van de consument geen enkele vraag over. Bovendien is er totaal geen controle op zolang cv ketels verkocht mogen worden aan consumenten via vrije kanalen zoals internet, bouwcenters en warmteservice ed. Probeer eens een webshop te vinden in Belgie of Duitsland die aan consumenten cv ketels verkoopt.

 5. Willem schreef:

  Na 30 jaar in de installatie techniek bij bedrijven in dienst te zijn geweest waarvan 25 jaar in de service en de laatste 15 jaar bij een CV ketel fabrikant ben ik vorig jaar als zzp-er begonnen. Ik sta installateurs bij op ht gebied van onderhoud en service.
  Vroeger heb ik via de SOI opleidingen gedaan, de rest is ervaring.
  Toen ik begon heb ik mij verdiept in de Uneto-VNI en de OK-CV gebeuren. Keurmerken zat die mij als beginnende ZZP-er een bak geld kosten en niets opleveren. Zeker OK-CV is geldklopperij (navraag gedaan bij installatie bedrijven die hier aan mee doen). En nu weer een keurmerk? Zoals het er nu voorstaat doe ik geen enkele moeite om zo`n keurmerk te krijgen en wordt ik ook geen lid van Uneto-Vni. Ook doe ik niet mee aan de “warmte service waanzin”. Als ik een offerte maak voor het plaatsen van een nieuwe ketel ga ik eerst ter plaatse kijken en maak een prijs waarmee ik weg kom en waarvoor ik ook nog eens terug kan komen mocht er onverhoopt toch iets niet goed zitten. Ergens zou ik graag zien dat ze een “ik gebruik mijn gezonde verstand” keurmerk uitbrachten.
  In ieder geval steek in geen enkele tijd en moeite meer om een keurmerk te krijgen totdat er een keurmerk komt die alle andere keurmerken laat vervallen, de enige is, en die geen geldklopperij is maar een keurmerk (incl instantie) is waar je echt wat aan hebt en mee kunt. Dus als pasen en pinksteren op èèn dag vallen..dan zal het er wel zijn.

  • Thomas schreef:

   Hey Willem, je slaat de spijker op zijn kop!
   Ik ben ook een “ZZP-er”, bij een erkend bedrijf in het vak gerold en ervaring op gedaan en scholing gehad. Nu geen erkenning, alleen een beetje ervaring (15j) en gezond verstand. Als ik dan zie wat monteurs van erkende bedrijven soms achter durven te laten, ben ik verbijsterd. Daar hebben hun bazen vast geen erkenning voor ontvangen.
   Dus mijn idee is erkenning voor monteurs, niet voor bedrijven. Controle bij oplevering en event. een punten systeem voor regelmatige overtredingen/gebreken.
   De (ketel) fabrikanten en nuts bedrijven moeten daar hun verantwoordelijkheid ook nemen en durven te handelen. Internet handel van bv ketels en groepenkasten verbannen. Keuren van installaties verplichten en bij niet gemelde wijzigingen de kraan dicht draaien tot er een goed keuring is, net als eerder de gereedmeldingskaart.
   Maar ik zal wel weer te streng zijn…..

  • Erwin ter Veld schreef:

   Helemaal met je eens Willem.
   Ik ben zelf ook kleine zelfstandige en sluit mij ook nergens bij aan, ik kan mijn geld ook wel beter besteden dan aan organisaties die het voor mij opvreten.
   Het gezeik hier over dat zzp-ers beunhazen zijn en geen verstand van zaken hebben slaat nergens op.
   Ik heb zelf denk ik meer papieren dan de meeste grote bazen hebben en een zzp-er moet zijn brood ook verdienen met vakwerk anders krijg je een slechte naam en heb je ook geen werk meer.

 6. In Nederland bestaan thans erkenningsregelingen voor installateurs bij o.a. KvINL en Sterkin.

  Controle van de veiligheid van Electra en Gas installaties met behulp van de erkenningsregeling sinds de splitsing van de energiebedrijven wettelijk geen taak meer is van de (energie- )netbeheerders. Hiermee is door de overheid bewust gekozen om het verplichte toezicht op een goede veilige installatie door de netbeheerders te laten vervallen. De netbeheerders hebben als gevolg van deze wetswijziging daarom de erkenningsregeling voor Gas en Electra ook overgedragen aan Sterkin. Het kabinet komt nu zelfs met wetswijzigingen die nog verder gaan: Het geven van voorlichting over veilige toepassing van Gas en Electra wordt wettelijk geen taak meer van de netbeheerders.

  Of de overheid verplichtingen gaat opleggen zal afhangen van de afweging van publiek belang en maatschappelijke kosten. Sterkin volgt dit met grote belangstelling. Ondertussen gaat Sterkin door met de door haar erkende installateurs en het ingezette veiligheidsbeleid, waarbij wij suggesties ter verbetering altijd zorgvuldig zullen overwegen.

  Ook heeft Sterkin in ontwerp een nieuwe erkenningsregeling gepubliceerd, waarin de aanbevelingen van de onderzoeksraad voor veiligheid zijn geïmplementeerd.
  Wij nodigen belanghebbenden uit om te reageren op deze ontwerp erkenningsregeling. https://www.sterkin.nl/erkenningsregelingen/regt-2016

 7. Frits schreef:

  He Andre, even een opmerking aangesloten zijn bij Uneto VNI wat die ZZp ers niet zijn
  even rustig er zijn diverse Uneto VNI leden die ook niet de juiste papieren hebben, toen de minister alles vrij gaf heeft volgens mij VNI niet echt veel gedaan, kom ik jaren geleden bij een VNI vergadering in Akersloot maak een opmerking tegen een collega “dat die zijn personeel beter moet controleren omdat ik foutjes tegen kom” hebben het over een groot onderhoud bedrijf van cv ketels die dus niet goed schoongemaakt worden, wordt er een opmerking gemaakt ik kan niet al mijn personeel gaan controleren, en nog erger een VNI vertegenwoordiger vond het ook nog even nodig om mij een zeikerd te noemen , heb toen wel VNI lidmaatschap opgezegd , dat vergeef ik hem nooit meer !!! Uneto VNI lid zegt niets over vakdiploma s laten we dat even duidelijk stellen!! helaas , vinden ze niet leuk hoor
  Ik ben Erkend gas en waterfitter en heb het vakdiploma centraal verwarming bedrijf en 38 jaar ervaring en erger me al jaren aan allerlei beunhazen , maar klanten vinden me duur en het is soms best moeilijk je prijs te verdedigen, Sterkin gaat binnenkort
  het installatie werk controleren van Sterkin leden . Steekproeven dus er is hoop, laten we die club maar steunen denk ik dan.

  VG Frits

  • Tijs Hooijer schreef:

   Ja Frits, de Sterkin die doet wel wat voor de Erkende Installateur.
   Sterkin doet ook controles bij haar leden !
   Ook kijken ze of je in het bezit bent van de nodige meet apparatuur.
   Uneto-vni is alleen maar geld binnen halen voor directie.

  • Erik van Egmond schreef:

   Beste Frits, je kunt het niet beter vertalen, ben al jaren Sterkin erkend, toen ik Uneto-VNI eens belde voor een afspraak kreeg ik een lijstje met de kosten en er zou een vertegenwoordiger komen….deze je raad het al moet nog komen!!…sorry hoeft niet meer! Oké-CV weer geldklopperij, eerst waarborg installateur nu dit..whats next?
   Ik vind momenteel Sterkin de meest serieuze partij, en idd wat een collega eerder al zei, zolang je toestellen op internet kan kopen blijft het hek van de dam.
   Misschien moet ik me laten omscholen tot leraar ofzo…de lol is er wel een beetje van af!

 8. Bert Bos schreef:

  Wat gaat minister Stef Blok doen, dat is waar het allemaal om draait, als ik de kabinetsbrief lees krijg ik al mijn twijfels, je leest het al weer bijna tussen de regels door dat hij onderzoek heeft laten doen, bla, bla, bla . (weer een politiek lulverhaal )
  Ik denk namelijk zelf dat zeker een Blok van de VVD hun gezicht als partij niet willen verliezen, het was immers toenmalig VVD minister Jorritsma die ondanks een uitdrukkelijk negatief advies van de SER en andere partijen toch lekker haar zin had doorgedreven om dit deel van de vestigingswet af te schaffen, met de redenatie van de liberale gedachte en dat het echt allemaal wel zo een vaart niet zou lopen, het zou zich vanzelf uit selecteren, de slechte zouden het veld ruimen.
  Helaas is het omgekeerde gebleken, de goede bedrijven zijn vaak failliet gegaan, en de beunhazen polen en klusseniers hebben mooi vrij spel.
  Daarnaast is het zo dat ook het UWV jaren lang lekker heeft meegeholpen aan het om zeep helpen van onze markt, ieder werkeloze monteur die daar terecht kwam hebben ze zo aangespoord om maar voor zich zelf te gaan beginnen, met het credo van je hebt toch geen papieren meer nodig,… jij bent toch een vakman ? ….( zijn wij van je af )
  En als dat nu weer allemaal teruggedraaid wordt dan vrees ik het ergste voor die groep.

  In ieder geval als het uiteindelijk toch niet doorgaat denk ik dat ik al mijn erkenningen maar opzeg, mn diploma’s maar doneer aan het installatiemuseum, dat scheelt in ieder geval geld en een heleboel ergenis, en heeft in dat geval toch geen enkele meerwaarde.

  Bos service en installatie Diemen

  • Erik van Egmond schreef:

   Beste Bert
   Zou je geld kunnen verdienen met een museum??? lijkt me wel wat! Zullen we er eentje beginnen, stukjes werk laten zien uit een tijd dat je nog trots durfde te zijn op je branche

 9. Bert Bos schreef:

  Beste Frits,

  Je slaat de plank op z’n kop, ook ik ben vanaf 1974 in het vak werkzaam.
  Ook ik heb jaren geleden al als Uneto-VNI lid wel is die vraag gesteld op een vergadering hoe dat in godsnaam mogelijk was, dan kreeg je uiteindelijk een vaag lulverhaal dat het zogenaamd europees zo geregeld was dat zij als vereniging dit niet mochten weigeren, en zij anders berispt zouden worden door de EU, en als je bijvoorbeeld ook alleen maar rioleringswerk zou doen je ook geen vakdiploma nodig hebben enz enz en dan toch lid kon worden.
  De vakgroepen zouden daar wel onderscheid in moeten maken, ben als sinds jaar en dag lid, maar heb wel besloten dat als er nu dit jaar niets uitkomt het ook echt afgelopen is, heeft in dat geval geen enkele meerwaarde.

  Bos service en installatie Diemen

 10. Frits schreef:

  waarom is mijn laatste bericht niet hier te zien? teveel tegen de haren gestreken van het VNI

 11. Frits schreef:

  Waar ik wat moeite mee heb is dat het VNI net doet of zij gezag hebbende zijn , ik begrijp dat niet, een club met belangenverstrengeling want het lijkt er op dat de slager zijn eigen vlees gaat keuren , laten ze dat nou niet doen, trouwens wat ik al eerder vermelde een gas technische installateur werd je met een vakdiploma en dan was je erkend door het gasbedrijf , volgens mij voor het leven?
  maar wij maken de grootste fouten niet, het zit hem in de markt die is verziekt door onvoldoende bescherming van ons vak, in de omringende landen is het beter geregeld. maar ik lees het hier regelmatig ieder idioot kan bij de groothandel of bouwmaat ketels kopen en aanverwanten en gaat vervolgens zijn gang, zonder enige kennis meestal. en wij krijgen de discussie dat we ons werk niet na behoren doen,
  of zo als laatst een Openhaardenboer (verkoopt gashaarden mag ik de gasleiding maken ) en staat de man bij hoog en laag te beweren dat in het nieuwe bouwbesluit staat dat de gaskraan van die leiding in de meterkast moet, kijkt de klant mij aan
  weet jij het wel? ja in de installatie voorschriften van die haard staat toestelkraan nabij het toestel, en dat is niet de meterkast. de open haardenman heeft gewoon de door mij aangebrachte afsluitkraan(toestelkraan) verplaatst naar de meterkast
  nou???? de installateur maakt het volgens de regels en die eikel gaat dus een fout in mijn werk aanbrengen , dichtheidsproef ook niet meer geldig , maar ik heb wel het gas technische werk geleverd .
  Bij scholen ook een kreet : doe ik , kost me tijd maar ik ga er van uit dat er wel het een en ander veranderd dus de installateur gaat bijscholen wordt verwacht he? en de markt ja die kloot maar door , hoeveel lieden hebben een co 2 meter en kunnen een dichtheid proef doen, die van mij was in de kalibratie bij Testo , even een lenen dacht ik bij een collega ” heb ik niet kan ik niet betalen geen geld voor” nou sla mij maar dood ik snap er helemaal niet meer van , hoe doe jij dan je werk? en zo kan ik hier wel een boek schrijven, gelustreerd met foto s van prutswerk en heel slecht onderhouden ketels .
  De vestigingswet terug lijkt me beter.
  je gaat naar een dokter verwacht je ook een gediplomeerde , tot nu toe dan ????

 12. Peter Volkman schreef:

  Zonder (onafhankelijke) controle op handhaving is elke regelgeving zinloos.
  Als je weet dat er nooit wordt gecontroleerd op snelheid, houdt vrijwel niemand zich daar meer aan.
  Dit geldt ook voor ons installatiewerk.
  Alleen met afdoende controle heeft een erkenning waarde.
  Wanneer er op de juiste wijze, steekproefsgewijs of periodiek wordt gecontroleerd, komen vanzelf die bedrijven naar voren die de werkzaamheden in de regel juist en conform de regelgeving uitvoeren.
  In geval van gebleken tekortkomingen kan dan herstel of het op de juiste wijze uitvoeren worden afgedwongen en is er sprake van structurele fouten, kun je bedrijven uitsluiten van een erkenning, of bijscholing afdwingen of sancties geven.
  Het gaat echter al lang niet meer om de veiligheid maar om geld.
  Niemand, onze klanten niet, wij niet maar ook de regering niet, wil echter betalen voor een dergelijke structurele oplossing.
  Dit is echter de enige oplossing die echt de veiligheid structureel kan verbeteren.
  Iemand van ons zou een dergelijk inspectiebedrijf kunnen opzetten dat (wettelijk verplichte periodieke) keuringen uit voert (net als in Duitsland).
  Diverse organisaties hebben dit al eerder geprobeerd, kregen echter vreemd genoeg geen medewerking van de overheid waardoor er ook geen wettelijk basis voor kwam en het dus ook niet van de grond kwam.
  De overheid heeft nu wel een mooi onderzoek laten uitvoeren waaruit naar voren komt dat een periodieke inspectie wel degelijk zijn nut zal hebben maar kennelijk wordt de oplossing in eerste instantie niet gezocht in een goed onafhankelijk inspectiesysteem (ook goed voor de werkgelegenheid).
  Alles wordt vermoedelijk weer neergelegd bij de installateurs hetgeen met de in Nederland vrije markt voor installatiewerk natuurlijk weinig zin heeft.
  Uiteraard maken ook (monteurs van) erkende bedrijven (zoals ook uit het onderzoek is gebleken) fouten. Als er wordt gecontroleerd leert men daarvan, worden de fouten hersteld, gebeuren er minder ongelukken en worden dezelfde fouten in de toekomst voorkomen.
  Daar gaat het om.

 13. […] Uneto-VNI vindt, aan de vooravond van de politieke discussie, breder draagvlak voor haar standpunt rondom de erkenningsregeling voor installatiebedrijven die aan gasinstallaties […]

 14. […] met een wettelijke erkenning voor cv-installateurs komt. De branchevereniging pleit al jaren voor een dergelijke regeling. Uit een peiling van Installatie.nl bleek al dat driekwart van de installateurs het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.