fbpx
Nieuws

21.000 m2 vloerverwarming voor NMM

21.000 m2 vloerverwarming voor NMM

Het vandaag geopende Nationaal Militair Museum in Soesterberg heeft maar liefst 21.000 vierkante meter vloerverwarming, geleverd door de Nathan Group.

 

Enorme velden

Voor de vloerverwarming schakelde bouwer Heijmans Thermo Actief Benelux in, specialist op het gebied van vloergebonden klimaatsystemen en onderdeel van de Nathan Group. Aandachtspunten bij de aanleg van de installatie waren het kleine aantal verdelerlocaties en het feit dat er enorme velden ontsloten moesten worden. Er werd gekozen voor de Tichelmann-techniek met Uponor-leidingen; een perfecte systeemoplossing voor grote gebouwen, zoals het Nationaal Militair Museum. Normaal gesproken worden bij deze techniek voedingsleidingen tot 32 mm gebruikt, maar vanwege de grote omvang van het project werd in dit geval gekozen voor de Uponor PE-Xa-leiding in een uitvoering van 40 mm. Daarnaast werden er voor dit project door Thermo Actief Benelux speciale industrievloerverwarmingsverdelers op maat gemaakt, omdat standaard verdelers in dit geval niet toereikend waren.

 

NMM vloerverwarming Nathan04Omegaprofielen

Op de begane grond werd er Uponor-industrievloerverwarming verwerkt in de op het werk gestorte vloer. Op de eerste verdieping werd het Uponor-vloerverwarmingssysteem met een TAB Omegaprofiel in de druklaag van de kanaalplaatvloer aangebracht. Deze lichtgewicht stalen profielen met een omegavormige uitsparing werden door Thermo Actief Benelux zelf ontwikkeld om niet langer afhankelijk te zijn van bouwstaalnetten. Op deze manier ontstond meteen ruimte tussen de leidingen en de krimpwapening, een wens van de aannemer. In totaal duurde het aanleggen van het systeem zo’n vijf weken. 

 

Foto’s: IXI Bedrijfsfotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.