fbpx
Nieuws

23 energieneutrale woningen in Rotterdam

Woonstad Rotterdam heeft 23 energieneutrale woningen laten bouwen in de naoorlogse wijk Wielewaal.

Negatieve EPC

Alle woningen worden aangesloten op de stadsverwarming. Elke woning is voorzien van zonnepanelen; in totaal wordt 69.000 Wattpiek aan zonnepanelen gelegd. Door de hoge isolatiewaarde, tussen de 3,5 voor de begane grondvloer en 6 voor het dak, hebben alle woningen een negatieve EPC.

Wijkvernieuwing

In 2011 is een convenant gesloten voor de vernieuwing van de wijk Wielewaal. Uitgangspunt hierbij was het behoud van de huidige uitstraling van de wijk en het sociale leefklimaat. De nieuwe Wielewaal wordt een woonwijk met voornamelijk grondgebonden woningen die met name geschikt zijn voor gezinnen. In nieuw Wielewaal komt een mix van zowel sociale huur- en koopwoningen als huur- en koopwoningen voor het midden- en hogere segment.

De woningen zijn ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed, gebouwd door Aannemingsbedrijf Van Agtmaal en ontworpen door Cier Architecten.

1 reactie op “23 energieneutrale woningen in Rotterdam

  1. Vamos a haver un viaje en agosto a Buffalo y nos gustaria obtener informacion de ante mano, para saber que visitar. Ademas de las Cataratas del Niagara que se puede hacer?? Has estado en alguna ocasion? Que te parecio?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.