fbpx
Nieuws

231 miljoen euro naar vmbo-techniek

Het ministerie van onderwijs en wetenschappen gaat 231 miljoen euro uitgeven aan stimulering van het vmbo-techniekonderwijs. In 45 regio’s zijn de plannen al goedgekeurd, de rest krijgt tijd tot 1 oktober.

De uitgave is een gevolg van het Regeerakkoord, waarin 100 miljoen extra werd uitgetrokken voor het techniekonderwijs. De regeringspartijen constateren dat er te weinig mensen op mbo-niveau in technische beroepen worden opgeleid, onder andere omdat er op de vmbo’s te weinig gekozen wordt voor de techniek door het toch al krimpende aantal leerlingen.

Minister Arie Slob nodigde daarop vorig jaar de scholen uit om per regio een plan te maken. Daarin zouden bedrijfsleven, beroepsonderwijs en vmbo gezamenlijk moeten optrekken. De keuze om het per regio te doen heeft te maken met dat in verschillende regio’s verschillende technische bedrijven gevestigd zijn. De plannen moesten gericht zijn op het verbeteren van het onderwijs en op de werving van nieuwe leerlingen. De inleverdatum voor de plannen was 1 april. Het ministerie maakt nu bekend dat 78 regio’s plannen hebben ingeleverd en dat er voor 45 plannen al goedkeuring verleend is. De rest krijgt de mogelijkheid om aan de voorstellen te schaven tot 1 oktober. Met de plannen is in totaal 231 miljoen euro gemoeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.