fbpx
Nieuws

3.240 pv-panelen voor Militair Museum

3.240 pv-panelen voor Militair Museum

Het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest krijgt 3.240 pv-panelen op het dak, goed voor ruim 10.000 vierkante meter. Hiermee wordt de CO2-uitstoot van het museum zo’n 25% minder. De panelen zullen per jaar zo’n 750.000 kWh gaan opwekken.

 

Vliegtuigen

Het museum is bijna af en ligt in Park Vliegbasis Soesterberg. De tentoonstellingsruimte strekt zich uit tot het buitenterrein, waar grote museumstukken zoals vliegtuigen komen te staan. Ook binnen hangen diverse vliegtuigen, waaronder een Dakota. Het museum wordt gebouwd door bouwonderneming Heijmans en partners Claus Van Wageningen Architecten, H+N+S landschapsarchitecten, Kossmann.dejong, Mijksenaar, Bruns, Oostingh Staalbouw, Oskomera, AAFM en Vermaat.

 

Hoge dakconstructie

Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 35.000 m2 en rondom een glazen gevel. Daarbinnen bevinden zich donkere ruimtes voor tentoonstellingen die geen licht nodig hebben. Het dak is vier voetbalvelden groot en de dakconstructie is vier meter hoog zodat er hele grote overspanningen mee gemaakt konden worden. Het NMM wordt op 11 december officieel geopend door koning Willem-Alexander. In het weekend daarna is het nieuwe museum voor het eerst opengesteld voor publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.