fbpx
Nieuws

3900 panelen op dak groothandel

Met in totaal 3900 panelen heeft groothandel Wasco het zonnedak op haar distributiecentrum fors uitgebreid. In totaal liggen drie voetbalvelden aan panelen op het grootgoedmagazijn in Apeldoorn.

Op het distributiecentrum op bedrijventerrein De Ecofactorij in Apeldoorn, gebouwd in 2016, lagen al 2800 panelen. Nu zijn er 1100 extra zonnepanelen geplaatst, waardoor het totale oppervlak op 10.000 m2 komt.

Begin 2020 kreeg het distributiecentrum in Apeldoorn een uitbouw van 8000 m2. De uitbreiding van het aantal zonnepanelen naar 3900 stuks is onderdeel van de verduurzaming van het pand volgens de BREEAM-NL Outstanding norm, de hoogst mogelijke duurzaamheidsnorm.

De zonnepanelen van DMEGC die op het dak van het distributiecentrum liggen, zijn geïnstalleerd door installatiebedrijf Batenburg uit Twello met het FlatFix Wave montagesysteem van Esdec. Wasco heeft 34 vestigingen in Nederland. Deze zijn bijna allemaal niet meer op het aardgas aangesloten, maar worden verwarmd en gekoeld met warmtepomptechniek, legt Rob van Houten, Technisch specialist bij Wasco, uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.