fbpx
Nieuws
40 meter nieuwe standleiding van binnenuit

Een woontoren in Amstelveen krijgt van binnenuit nieuwe keuken en badkamerstandleidingen. De reliner-techniek is over 16 woonlagen toegepast.

 

 

Door de leidingen van binnenuit te renoveren, hebben de bewoners van de flat geen overlast, omdat geen hak- en breekwerk nodig is. De leidingen zijn gerenoveerd met het Tubus System, een relinertechniek, waarbij aan de binnenzijde van de standleiding een nieuwe binnenvoering wordt aangebracht. In dit project is de leiding van voetbocht tot aan ontluchter over een lengte van 40 meter gerenoveerd. Na de keukenstandleiding, is nu de badkamer/toilet-standleiding aan de beurt. Bewoners blijven gewoon in de woning.

 

Trend

Het zogeheten relinen is een methode waarbij met glas versterkt polyester aangebracht wordt aan de binnenzijde van de bestaande leiding. Dit materiaal vormt een nieuwe, duurzame ‘corrosiewerende’ leiding in de bestaande leiding. Deze wijze van renoveren is vooral bij corporaties in opkomst, door de geringe overlast voor bewoners. Voordat de laag wordt aangebracht wordt de leiding eerst gereinigd en met camera’s geïnspecteerd. Op de afgelopen beurs Renovatie in Den Bosch waren vijf aanbieders van deze techniek te zien.

 

Klik hier voor een ander project  met deze techniek 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.