fbpx
Nieuws

50.000 gasmeters preventief vervangen

Enexis Netbeheer gaat preventief 50.000 gasmeters van het merk Itron vervangen. Uit onderzoek blijkt dat de fabrikant onvoldoende kan aantonen dat deze meters veilig blijven. Eerder stopte de netbeheerder al met de installatie van de gasmeters, toen  in november drie meldingen van gaslekkage binnenkwamen. De kitrand binnenin de meter was niet goed aangebracht.

Geen acuut risico

Volgens Enexis is er geen acuut veiligheidsrisico. De gevonden lekken zijn niet of nauwelijks waarneembaar, maar het wil geen enkel risico nemen. Het gaat om meters die Enexis Netbeheer heeft geïnstalleerd vanaf april 2018. In oktober en november zijn de grootste aantallen van deze meters geplaatst. Het gaat om zilverkleurige Itron-meters (G4 en G6). Ze zijn te herkennen aan de naad. Het model met een gladde naad moet worden vervangen. Wanneer de gasmeter drie puntjes heeft, is er niets aan de hand.

Klik op afbeelding voor vergroting

Itron heeft inmiddels maatregelen genomen om de productie van meters en de kwaliteitscontrole aan te passen. Pas als door een onafhankelijk keuringsinstituut (KIWA) is aangetoond dat de productie- en kwaliteitscontrole aan de eisen voldoet, wordt weer gestart met het plaatsen van Itron-gasmeters (type G4 en G6).

1 reactie op “50.000 gasmeters preventief vervangen

  1. Peter schreef:

    Hier kunt u zien of uw meter wordt vervangen

    https://www.liander.nl/kassa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.