fbpx
Nieuws

Aannemer: BREEAM-predicaat voor renovatie

Aannemer: BREEAM-predicaat voor renovatie

De duurzame renovatie van haar eigen kantoor, bedrijfshallen en buitenterrein heeft Van der Heijden bouw en ontwikkeling het BREEAM-predicaat ‘very good’ opgeleverd.

 

 

De verbouwing van het uit 1978 stammende gebouw heeft daarmee een primeur, want niet eerder werd in Nederland de ‘very good’ voor een renovatie uitgereikt. “We willen hiermee een voorbeeld stellen”, aldus mede-eigenaar Herbert van der Heijden van de aannemer in Schaijk. “Voor nieuwbouw gebeurt het vaker, maar het kan dus ook bij renovatie. Het past perfect in onze ambitie om tot een duurzame aannemer uit te groeien.”Het pand, 1.169 m2 kantoor, 1.155m2 bedrijfshal, 1.320 m2 overdekte opslag en 5.255 m2 buitenterrein, ging van energielabel C naar A++. Het energieverbruik is met 43 procent gedaald. 50 procent van de benodigde energie wordt opgewekt met zonne-energie. Op het gebied van waterverbruik is een reductie van 50 procent gerealiseerd.

 

Lean

Van der Heijden: “Het kantoorpand is nu tot een showroom voor onze klanten geworden. We kunnen niet alleen onze ervaringen delen, maar ook daadwerkelijk laten zien wat er allemaal bij duurzame revitalisering komt kijken. Van financiering en ontwerp tot aan realisatie en onderhoud.” Hoewel de draagconstructie van het kantoor behouden bleef, veranderde de indeling ingrijpend. Door middel van de Lean-methodieken ‘werkplekinventarisatie’ en ‘concurrent engineering’ werd binnen hetzelfde pandoppervlakte ruimte gevonden voor zes extra werkplekken en twee extra spreekkamers. Ook is een ecologische omgeving voor vogels, vleermuizen en plantensoorten die het leefgebied versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.