fbpx
Nieuws

Aanvragen SDE+ hoger dan aanbod

Subsidie zonnepanelen werkt averechts'

Tijdens de openstelling SDE+ najaar 2017 ontving RVO.nl 5.783 aanvragen voor hernieuwbare energie projecten. Het totaal aangevraagde subsidiebudget bedraagt ruim 9,9 miljard euro. Er was zes miljard euro beschikbaar dit najaar.

Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) wil het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de productie van duurzame energie stimuleren. Van 3 tot en met 26 oktober 2017 konden bedrijven en (non-profit) instellingen SDE+ subsidie aanvragen.

Op 10 november 2017 informeerde minister Wiebes de Kamer over het verloop van de tweede openstelling van de SDE+ in het najaar van 2017.

Publicatie

RVO.nl beoordeelt op dit moment de aanvragen op basis van de eisen van de regeling. Ook toetst het de projecten op technische, financiële en economische haalbaarheid. Publicatie van de eindstand van de openstellingsronde wordt in het voorjaar 2018 verwacht.

Zon-PV

De meeste aanvragen waren bedoeld voor zon-PV. Bijna 5.500 aanvragen waren daarvoor. Daarna is windenergie het meest populair.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.