fbpx
Nieuws

Aardstroom stuwt rendement warmtepomp

Installateur Van Dijk Made komt met een zelfontwikkelde module die stroom genereert uit de open of gesloten bron van een warmtepompinstallatie. Met de vinding wil het bedrijf het stroomverbruik, en daarmee ook de terugverdientijd van een warmtepompinstallatie fors terugdringen. Warmtepompen kampen volgens de Brabantse totaalinstallateur nog vaak met onvoorzien stroomverbruik in koude dagen, om toch aan de warmtevraag van een gebouw te kunnen voldoen. De installateur wil komende jaren gaan experimenteren met de module, meldt de installateur op zijn website. De stroom wordt opgewekt door middel van een extreem sterke magneet, met een spoel en een speciale aardelektrode. De ontstane warmte wordt verwerkt door een composiet van Zwitserse makelij.

Warmtepomp actualiteiten op congresDe aardstroommodule, een apparaat van 45 x 30 x 25 cm dat inmiddels gepatenteerd is, wordt in de buurt van de warmtepomp geplaatst.  De module kan in nieuwe en bestaande installaties worden toegepast. Na de utiliteitsversie voor bodembronnen volgt, mits de vinding keuringen doorstaat, een woningvariant; volgens Van Dijk vooral geschikt voor Nul-op-de-Meter-woningen (NOM) die straks mogelijk niet langer hun opgewekte stroom kunnen salderen, maar in de winter wel (extra) elektriciteit nodig hebben voor verwarming en tapwater.

Meer lezen?

Een artikel over de vinding vindt u in het aprilnummer van vakblad Installatie en Sanitair. Klik hier voor een gratis proefnummer of een voordelig proefabonnement.

1 reactie op “Aardstroom stuwt rendement warmtepomp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.