fbpx
Nieuws

Acht nominaties bij Breeam Awards

Acht Nederlandse projecten zijn genomineerd voor de internationale Breeam Awards. De prijzen worden op 7 maart uitgereikt tijdens het Breeam Awards gala in het Marriot Hotel in London. ‘Een bewijs dat de Nederlandse bouw toonaangevende en innovatieve duurzame voorbeelden stelt.’

De Nederlandse projecten zijn verdeeld over verschillende categorieën. Voor de categorie nieuwbouw is het ontwerp voor het hoofdkantoor ‘De Reehorst’ van de Triodos Bank genomineerd. Ook het meest duurzame kantoor ter wereld met Breeam gemeten, Geelen Counterflow in Haelen, kan rekenen op een nominatie. Voor bestaande retail maakt De Heuvel van CBRE Global Investors in Eindhoven kans op een award.

Industriële gebouwen

Op de shortlist voor de categorie industriële gebouwen staan twee Nederlandse inzendingen: het nieuwe distributiecentrum van webwinkel Bol.com in Waalwijk en van Van Loon in Son. De grootschalige renovatie van het hoofdgebouw van de TU Eindhoven is kanshebber in de categorie educatie en gezondheid. Voor mixed-use gebouwen staan het Groningse Energy Academy Europe en de nieuwbouw voor Royal Agio Cigars uit Duizel op de shortlist.

The Edge

De uitreiking van de Internationale Breeam Awards van vorig jaar was een groot succes voor Nederland. Van de vijf Nederlandse genomineerden toen, wonnen uiteindelijk drie projecten een prijs. The Edge, het hoofdkantoor van ABN AMRO en het kantoor met magazijn van ECOstyle behoorden tot de duurzaamste gebouwen ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.