fbpx
Nieuws

Achtste editie van vakblad op de mat

De achtste editie van het vakblad Installatie en Sanitair van dit jaar ligt vrijdag 18 oktober op de mat. Met hierin een reportage over een honderd jaar oude vrijstaande corporatiewoning in Apeldoorn die is gerenoveerd en klaar is voor de toekomst. Voor bouwer Van Wijnen een testcase om te komen tot een pakket aan maatregelen dat bij mutatie in vijf dagen kan worden uitgevoerd. Met een hoofdrol voor Fresh-r ventilatie, nieuw ontwikkelde pvt-panelen en warmtepomptechniek.

Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Eerste waterstofwoning

De eerste nieuwbouwwoning die op zelfgeproduceerd waterstof draait is een feit. In Stad aan ’t Haringvliet staat een woning die uit zonnestroom waterstof produceert, dit in de tuin opslaat en via een brandstofcel met geïntegreerde waterstofketel weer aan kan wenden in de winter. Een technische proeftuin die onder grote belangstelling werd geopend. Hoe werkt het technisch? Met een gelaagd warmwatervat.

Watertechniek beleven

Een nieuw belevingscentrum voor watertechniek. Dus niet alleen maar de weelde van luxe douches, maar ook oog voor de techniek achter de muur. De Water Studio van Hansgrohe in Amsterdam is een nieuwe hotspot de sanitairbranche, die afgelopen maand geopend werd. Technische trainingen vormen een belangrijk onderdeel.

Het roer om

Hij verkocht al zijn cv-ketelonderhoud aan een collega en stortte zich vol op duurzaam. Piet Duinkerke van DTI in Scherpenzeel is een échte warmtepomp-pro. Investeren in kennis is een belangrijke voorwaarde, zo vertelt hij. In Zoetermeer bouwde hij kantoren om tot woningen, met een rol voor de ventilatielucht/waterwarmtepomp.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement of vraag een gratis proefnummer op. Enkel een digitaal abonnement is nu ook mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.