fbpx
Nieuws
Adapter Nefit Easy beschikbaar voor markt

De OpenTherm-adapter voor de slimme thermostaat van ketelfabrikant Nefit is beschikbaar voor de markt.

 

 

Na enige vertraging kan Nefit vanaf deze week de adapter voor de eigen slimme thermostaat uitleveren. Hierdoor kunnen nu ook alle OpenTherm-ketels van andere fabrikaten voorzien worden van het intelligente, op afstand te bedienen besturingsysteem van de cv-ketel. De slimme thermostaat optimaliseert het warmtecomfort in huis en bespaart daarmee energie. De intelligente aanwezigheidsdetectie op basis van aangemelde smartphones zorgt dat de temperatuur altijd automatisch wordt bijgesteld. Met de bijbehorende app is de verwarming thuis en op afstand te bedienen. 

adapter nefit

Gebruikers krijgen bovendien direct een melding op hun smartphone als er een storing is aan hun cv-ketel. Een slimme thermostaat kan zelfs een mogelijke storing voorspellen, zodat preventief ingrijpen mogelijk is. De thermostaat werd vorig jaar geïntroduceerd voor toestellen met het eigen EMS-protocol.

 

Eigen toestel versus universeel

De meeste slimme thermostaten en applicaties die door andere ketelfabrikanten op de markt gebracht (gaan) worden, zijn nog voorbehouden aan de eigen toestellen. Nefit is de eerste ketelfabrikant die een universeel toepasbare thermostaat biedt. Wel zijn er verscheidene ketel-onafhankelijke (online) aanbieders van slimme kamerthermostaten. Ook energieleveranciers bieden slimme thermostaten. Deze zijn echter wel altijd gekoppeld aan energielevering. De Easy Connect adapter kost € 35,-. De thermostaat zelf heeft een consumentenadviesprijs van € 257,- De bijbehorende app is gratis te downloaden. De app geeft toegang tot diverse in-app opties zoals een douchetimer, openhaardfunctie en weersafhankelijke regeling

 

Deze zomer: service op afstand

Deze zomer komt een remote servicemogelijkheid beschikbaar. Vanaf dan kunnen gebruikers van een Nefit-toestel een monteur toestemming geven de ketel op afstand uit te lezen, te testen en te resetten. Dat zorgt voor minder herhaalbezoeken, waardoor de monteur efficiënte en klantgerichte service kan verlenen. Ander nieuws is dat het Bosch-concern, waartoe Nefit behoort, de thermostaat ook in Groot-Brittannie op de markt gaat brengen. De slimme thermostaat van de ketelfabrikant uit Deventer won afgelopen februari twee VSK Awards, in de categorie Systeemoplossingen en de publieksprijs. In Nederland zijn de verkoopcijfers boven verwachting, aldus marketing manager Jan Blom.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.