fbpx
Nieuws

Adviestool voor verduurzaming

De consument  op een eenvoudige manier voorzien van een verduurzamingsadvies dat past bij hun woning, hun huishouden én hun woonwensen.

Franchiseformule InstalCenter heeft hiervoor een nieuwe adviestool ontwikkeld, waarmee de installateur op een snelle en eenvoudige manier een eerste indicatie voor een duurzaam advies kan uitbrengen. Een vertrekpunt voor verder advies of offerte.

Onafhankelijk advies

Het is een webbased tool die beschikbaar wordt gesteld aan ondernemers die zijn aangesloten bij de franchiseformule. De adviezen worden in eerste instantie opgesteld op basis van woningspecifieke gegevens. Ook de duurzaamheidsmaatregelen die al gerealiseerd zijn, kunnen worden ingevoerd. Daarnaast wordt rekening gehouden met het (toekomstige) verbruik van de consument. Aan de hand van deze informatie wordt de energiebehoefte (weergegeven als energierekening) bepaald. De tool maakt een match met samengestelde pakketten die in deze energiebehoefte kunnen voorzien. Dit advies is merkonafhankelijk, voor zowel de ondernemer als de consument.

Meerjarenplan

Niet iedere consument kan of wil een duurzame investering in één keer doen. Ook hieraan is gedacht. In de tool kan met eenvoudige klikken de investering over meerdere jaren worden verdeeld. Hierbij kan direct worden gezien wat de investering en (eventuele) besparing per jaar is. Daarbij moet je denken aan eerst isoleren en inregelen, en misschien later pas overstappen naar andere afgiftesystemen of opwekkers. Oftewel, de basis blijft de Trias Energetica.

Meer tijd voor klant

De adviestool is een exclusieve tool die beschikbaar is voor InstalCenter ondernemers. De tool is beschikbaar als webapplicatie en overal, waar internet is, op diverse devices beschikbaar. Via een dashboard kunnen gegevens gemuteerd of worden aangemaakt. 

Ondernemers worden met behulp van webinars en technische/commerciële trainingen wegwijs gemaakt in het adviestool.  Formulemanager Aram van Jaarsveld van InstalCenter: “Door gebruik te maken van de InstalCenter adviestool heeft een ondernemer meer tijd om écht naar een consument te luisteren en er écht achter te komen wat zijn of haar wensen zijn. De ondernemer is namelijk niet meer onnodig tijd kwijt aan het calculeren van de juiste producten en kan wegblijven van de invulling qua techniek in dit eerste advies.” InstalCenter is een franchiseformule van IGM. Het bedrijf voert hiernaast ook de formules Baderie en Bad in Beeld en beheert (web)winkels op het gebied van sanitair en installatietechniek. Bij InstalCenter zijn 40 installatiebedrijven in Nederland aangesloten. Zij kopen gezamenlijk in, ontvangen marketingondersteuning en maken gebruik van elkaars ondernemersexpertise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.