fbpx
Nieuws

Adviestool voor warmtepompen

Ondernemersorganisatie Uneto-VNI introduceert samen met adviesbureau Business Development Holland (BDHde online Warmtepompverkenner. Door het beantwoorden van een aantal vragen krijgen consumenten snel inzicht in de geschikte warmtepomp. Leden van de branchevereniging kunnen de online tool integreren in hun website en klanten zo voorzien van complete informatie. Installateurs die zijn aangesloten bij Uneto-VNI ontvangen een korting van veertig procent op de online Warmtepompverkenner. Algemeen directeur Erik van Engelen van Uneto-VNI en Peter Wagener van BDH hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Advies

De Warmtepompverkenner vraagt consumenten naar de kenmerken van de woning, de gezinssamenstelling, de isolatiegraad en de beschikbare opstellingsruimte voor het toestel. Op basis daarvan ontvangt de consument advies over het meest geschikte type warmtepomp. Ook krijgt het een indicatie van de investeringskosten, de maandelijkse lasten, de kosten over de gehele levensduur en de duurzaamheid van het toestel. De online tool is niet gratis: leden van de branchevereniging krijgen wel een korting over de investering.

1 reactie op “Adviestool voor warmtepompen

  1. René Engelen schreef:

    Uw tool is specifiek bedoeld voor de Consument. Helaas, wil men een reel advies kunnen geven-creëren, dient de gebruiker verstand van zaken te hebben. 1 foute keuze en het resultaat, deugd niet meer.

    De minimale gesteldheid van de woning dient een heel belangrijke rol te krijgen. Anders worden er onzin adviezen verstrekt. Ergo blijf maar gewoon bij je CV ketel.

    Zodra de opwekking van stroom groener wordt, zal het advies betrouwbaarder worden. Echter dit is op dit moment nog niet het geval

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.