fbpx
Nieuws

Afzuigkap via kruipruimte

Hoe zorg je ervoor dat de afzuiging van de kookplaat zo fraai mogelijk naar buiten komt. Tilmar heeft een oplossing via de kruipruimte.

Normaliter worden de kookluchtjes afgevoerd naar het dak, of via het ventilatiesysteem. Dat kan niet altijd meer, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een balansventilatiesysteem. Daarnaast is ook de afzuiging in de kookplaat steeds populairder. De afvoer bevindt zich dan onder de keuken.

Fabrikant Tilmar heeft oplossingen om de kookluchtjes netjes af te voeren naar buiten. De afzuiging vanuit de keuken wordt door de vloer, via de kruipruimte naar buiten gebracht. Als buitenoplossing zijn er twee varianten mogelijk, een oplossing in het maaiveld en een oplossing boven het maaiveld. De “T175 koekoek” ventilatievoorziening biedt een oplossing voor in het maaiveld. Door de koekoek aan de buitenzijde van de gevel te plaatsen, met de bovenzijde gelijk aan het maaiveld, kan de doorvoer door de gevel voor ventilatie toe- of afvoer onder maaiveld worden aangebracht. De ventilatiedoorvoer mondt aan de buitenzijde uit in de T175 koekoek.

De “T177-160 Ross ventilatieschacht” is een oplossing voor toevoer en afvoer van lucht. Het halfronde design spreekt zowel architecten als gebouweigenaren aan. De kunststof ventilatieschacht, geeft een zeer goede bescherming tegen regenwater doordat de uitmonding zich ruim boven maaiveld bevindt.

2 reacties op “Afzuigkap via kruipruimte

 1. Thor schreef:

  “Dat kan niet altijd meer, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een balansventilatiesysteem.”

  Tja, deze persoon heeft het niet helemaal begrepen. Het beschreven systeem biedt dan ook geen oplossing. Bij balans ventilatie past alleen een afzuig met recirculatie.

 2. Pietje schreef:

  Dat bedoelen ze waarschijnlijk niet.
  Met een WTW afzuigsyteem kun je niet de (motorloze) afzuigkap op de ventilatie aansluiten ivm vervuiling van de de filters en de wisselaar. Bij oudere woningen werd deze nog wel eens op de afzuigventilator aangesloten met een 3-standen schakelaar op de kap.
  Bij balansventilatie kun je rustig een afzuigkap met motor plaatsen, hier zijn geen beperkingen voor. Je krijgt alleen tijdelijk onderdruk in je keuken, wat de verspreiding geuren door het huis juist tegengaat.
  Met een haard of een geiser is het wel verboden of er moeten extra maatregelen genomen worden.
  Een recirculatie kap plaats je alleen als het niet anders kan of een afzuig niet gewenst is. Ze werken altijd slechter dan direct afvoeren en je zit jaarlijks met het vervangen van de filters wat mensen dus niet doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.