fbpx
Nieuws

Alle hens aan dek voor storingsdiensten

De telefoonlijnen bij de storings- en onderhoudsbedrijven Energiewacht, Bonarius en Feenstra zijn deze maandag en afgelopen weekend ontploft. De diensten werken op volle sterkte en onderhoud dat kan wachten wordt voorlopig even uitgesteld.

De eerste échte winterse dagen van het stookseizoen zorgden ervoor dat het “alle hens aan dek” was, zegt Mirjam Visser van Feenstra. “We hadden gisteren het driedubbele aantal meldingen ten opzichte van een normale winterse zondag.”

Kleine storingen even wachten

Feenstra springt op dit moment ook selectiever om met storingsmeldingen. “Mensen bij wie een enkele radiator defect is vragen we om nog even geduld te hebben. We geven mensen die helemaal zonder warmte zitten op dit moment voorrang.”

Rookgasavoer vervangen zit er eventjes niet in bij Bonarius, Feenstra en Energiewacht

Omdat de mensen van de meldkamer allemaal al vanuit huis werken in verband met corona, was opschalen vrij eenvoudig, zegt Visser. Monteurs die normaal zowel onderhoud als storingen kunnen uitvoeren, wordt nu gevraagd zich vooral bezig te houden met storingen. Visser: “We proberen ze zoveel mogelijk rondom hun eigen woonplaats in te zetten, zodat ze minder vaak op gladde wegen buiten de bebouwde kom hoeven te rijden.”

Rookgasafvoer komt later

Werk aan rookgasafvoeren op het dak wordt in verband met de sneeuw voorlopig uitgesteld. Bij ketelvervanging laten monteurs de bestaande rookgasafvoer dus nog even zitten. Op later moment, als de sneeuw van het dak verdwenen is, zal dat dan worden aangepakt.

Vervanging van rookgasafvoer moet ook bij Bonarius voorlopig even wachten, zegt directeur Renzo van Heusden. “We plannen wel al vast afspraken hiervoor in als de ketel vervangen wordt, waarbij we ervan uitgaan dat de sneeuw dan verdwenen is.”

Rijtijden lopen op

Ook bij Bonarius wordt er op volle kracht gewerkt, en is er in het weekend opgeschaald. “We ondervinden geen capaciteitsproblemen, want we zagen deze kou en de sneeuw al een aantal dagen van tevoren aankomen.” Grote storingen krijgen bij Bonarius nu voorrang boven kleinere zoals “lawaaiklachten”, zegt Van Heusden. Hoewel alle monteurs op pad zijn, loopt niet alles volgens schema. “De rijtijden worden door dit weer schrikbarend veel langer.”

Bij Energiewacht kwamen alleen deze ochtend al 3000 telefoontjes binnen, zegt woordvoerder Christine Vos. “Dat zijn er duizend meer dan normaal. We hebben in het weekend aan de voor- en achterkant van onze dienstverlening opgeschaald en er rijdt nu het dubbele aantal storingsmonteurs op de weg.” Energiewacht vervangt nog steeds de ketels, maar de rookgasafvoer komt aan de beurt als de vorst verdwenen is.

https://twitter.com/WilHoekstra/status/1358706043283533824
https://twitter.com/schimmpie/status/1358743741415239682

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.