fbpx
Nieuws

Altherma ook in kleinere vermogens

De Daikin Altherma monoblock komt ook in kleinere vermogens van 4, 6 en 8 kW op de markt. Dit maakte de Japanse warmtepompfabrikant vandaag bekend aan de Nederlandse markt.

De warmtepomp van de Japanse fabrikant was al enkele jaren in 9 tot 16 kW op de markt. Daikin mikt met de uitbreiding op kleinere nieuwbouwwoningen, en woningen die van het aardgas afgaan. Met deze uitbreiding in de monoblock-range van deze R32-apparaten nu compleet, laat Daikin weten. Veel nieuwbouwwoningen in Nederland zijn zo goed geïsoleerd dat de warmtevraag minder is dan de warmtepompen die internationale spelers wereldwijd voeren.

Dankzij de compacte afmetingen is deze warmtepomp geschikt voor kleine woningen. Alle bedrading, de 3 kW back-upverwarming én alle hydraulische componenten zijn geïntegreerd in één systeem, dat onder een raam kan worden geïnstalleerd. Er is geen binnendeel nodig. Enkel voor tapwater moet een aanvullend een voorraadvat worden geplaatst. De warmtepomp laat op verwarming een COP (A7/W35) van maximaal 5,52 zien.

Ook het design van de Daikin Altherma 3 M is opgefrist met een nieuw wit frontrooster met horizontale lijnen, waardoor de ventilator aan het zicht wordt onttrokken. Verder is de installatie en inbedrijfstelling vereenvoudigd doordat de schakelkast scharnierend in de behuizing is gemonteerd. De nieuwe Daikin Altherma 3 M vervangt het huidige model dat beschikbaar is in de bouwgrootten 5 en 7 kW en gebruikmaakt van het koudemiddel R410. Dit koudemiddel wordt bij een groot deel van de markt wordt vervangen door het meer milieuvriendelijkere R32.  

5 reacties op “Altherma ook in kleinere vermogens

 1. Rock Horseman schreef:

  Kom d’r maar in doe het zelvers!

  Ben benieuwd hoe de kwaliteit van installatie geborgd gaat worden.

 2. Cornuyt schreef:

  Heb al vanaf 1 maart meerdere in bestellingen en aanbetaald maar levering nog steeds niet.

 3. Sylvester schreef:

  Ik ben benieuwd hoeveel geluid hij produceert.

 4. Patrick schreef:

  Graag zou ik informatie willen van deze all electric daikin altherma 3 liefste de uitvoering van 6kw ivm met de aanschaf ervan.
  technische gegevens ontbreken een beetje ik kom er online niet helemaal uit misschien dat iemand me meer gegevens kan verstrekken.
  ik zou willen weten tot welke druk de ingebouwde compressor kan? (dit dan resulteert tot welke temp hij kan komen.) met R32.
  iemand die een soort gelijke geinstalleerd heeft? en wat de resultaten ervan zijn.. het verbruik op een dag bijv bij 10 graden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.