fbpx
Nieuws

Amsterdam ArenA energieneutraal

De Amsterdam ArenA krijgt een noodstroomvoorziening gebaseerd op batterijen van gebruikte elektrische auto’s. Hierdoor kan alle energie die het stadion opwekt met zonnepanelen en windmolens, opslaan. Het is het eerste stadion ter wereld wat in de toekomst geen fossiele brandstoffen meer gebruikt.

280 batterijen

Met 280 batterijen is het het grootste energieopslagsysteem op hergebruikte batterijen in Europa. Door batterijen van elektrische auto’s te hergebruiken, onttrekt het systeem energie uit het elektriciteitsnet. Hierdoor hebben bedrijven meer controle, rendement en een duurzamere oplossing voor hun energieverbruik. Het heeft een stroom- en opslagcapaciteit van 4 MWh.

Technologiebedrijf The Mobility House beheert het systeem. Het levert verschillende energieservices die het lokale elektriciteitsnet stabieler maken en tegelijk toegevoegde waarde creëren voor de Amsterdam ArenA.

2 reacties op “Amsterdam ArenA energieneutraal

  1. Paul G schreef:

    Wat betekent een stroom en opslag capaciteit van 4 MW als er geen tijdsaanduiding bij staat? 4 MW is vermogen en 4 MWh is opslag.
    280 batterijen voor 4 MWh betekent 14,3 kWh per accupakket. Is dit wat bedoeld wordt?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.