fbpx
Nieuws

Amsterdam: geld voor frisse scholen

Amsterdam: geld voor frisse scholen

Negen basisscholen in het Amsterdamse stadsdeel Zuid krijgen 2 miljoen euro te besteden om het binnenklimaat aan te pakken, en de energieprestaties van de gebouwen te verbeteren.

 

 

Het is bijzonder dat zoveel scholen in één keer worden aangepakt. De schoolbesturen zijn enthousiast en dragen bovenop het stadsdeelbudget ook bij. Verantwoordelijk wethouder Simone Kukenheim: “Veel basisscholen in Zuid zijn gevestigd in panden uit de jaren ’30 en voldoen niet aan de eisen van deze tijd. Met het inzetten van 2 miljoen kunnen we het binnenklimaat sterk verbeteren en dat zorgt er weer voor dat het ziekteverzuim daalt, leerprestaties omhoog gaan én de energielasten omlaag gaan.”

 

Alle aangemelde scholen scoren qua verversing van de lucht slechter dan de minimaal aanvaarbare norm klasse C voor frisse scholen. De doelstelling is om alle scholen in ieder geval op het gewenste goede basisniveau klasse B te brengen. Naast een luchtbehandelingssysteem, het verbeteren van de isolatie en het toepassen van energiebesparende maatregelen, komen er zonnepanelen op de schooldaken. Op de Maas en Waalschool en Willemsparkschool gebeurt dat in combinatie met een groendak. De uitvoering is gepland tijdens de zomervakantie.

 

 

3 reacties op “Amsterdam: geld voor frisse scholen

  1. W. Smits van Oyen schreef:

    Het is zeker bijzonder dat zoveel scholen in één keer worden aangepakt! In de meeste gevallen is er geen geld beschikbaar om het veelal slechte binnenklimaat op scholen te verbeteren. De eerste stap naar een gezond binnenklimaat is het monitoren van de luchtverversing met een CO2 meter, zodat je bewuster kunt ventileren met beschikbare ventilatievoorzieningen, zoals ramen, luchtroosters en deuren. Voor meer info: http://www.co2indicator.nl/co2-meter.html

  2. Mat schreef:

    Schandalige willekeur , adam zuid zegt al genoeg. Twee ton per school, ,! Mijn kinderen zitten met 34 in 1 klas en er is niet eens geld voor leerkrachten laat staan voor een fatsoenlijk binnenklimaat lekker eerlijk verdeeld dat belasting geld

  3. Jordy schreef:

    Ik denk dat we ook binnenkort gaan zien dat co2 meters worden verplicht in Amsterdam en omstreken. Hoe dan ook moet er worden gelet op PPM van fijnstoffen in scholen, dit wordt veel onderschat. Ik had nog info hier gevonden https://producten-vergelijker.nl/blog/beste-co2-meter/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.