fbpx
Nieuws

App voor duurzaam gedrag

Een nieuwe app die flexwerkers de beste werkruimte adviseert. Met deze oplossing won het team ‘Flex2Match’ de Smart Building Hackathon van Launchlab in Zwolle. Het winnende team gaat het product direct verder ontwikkelen: Zwolle is een nieuwe startup rijker.

Het winnende team maakte een app gericht op gedragsverandering, in plaats van vaak kostbare aanpassingen in gebouwen. Slimme sensoren geven op basis van individuele voorkeuren de omgevingsfactoren, zoals temperatuur, drukte en geluid aan. Er werd zaterdag direct een werkend prototype gepresenteerd. Hiermee troefde ‘Flex2Match’ vijf andere teams af en won prijzengeld, een SWYCS router met technische ondersteuning, startup begeleiding van Launchlab en twee tickets voor Startup Weekend Zwolle.

De Smart Building Hackathon vond afgelopen zaterdag plaats in Zwolle, bij Launchlab op het Hanzeland. Het centrale vraagstuk was het verbeteren en verduurzamen van bestaande woningen, scholen en kantoren met behulp van data en technologie. Meer dan dertig deelnemers uit alle hoeken van het land gingen de uitdaging aan. Want in 2050 moeten alle gebouwen energieneutraal zijn.

Verder ontwikkelen

“Tijdens een tech hackathon wordt technologie direct toegepast voor een business concept. Bij onze vorige hackathon is ook een startup ontstaan en ook dit team wil het product verder ontwikkelen. Dat is een dynamisch, veeleisend proces waar wij ze graag bij helpen”, aldus Henk Beijert van Launchlab.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.